Hoppa till huvudinnehållet

Oliver Solberg klättrar i Mexiko

Publicerad:
Oliver Solberg, till höger, med kartläsare Elliott Edmondson vann Svenska rallyt och nu är duon på tredje plats i WRC 2-klassen på Mexikos VM-rally.
Oliver Solberg, till höger, med kartläsare Elliott Edmondson vann Svenska rallyt och nu är duon på tredje plats i WRC 2-klassen på Mexikos VM-rally. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Efter sex av 23 sträckor av VM-rallyt i Mexiko är Oliver Solberg trea i WRC 2-klassen.

Oliver Solberg från Mitandersfors vann som bekant Svenska rallyt och nu fortsätter han jakten på VM-titeln i WRC 2 på Mexikos deltävling som avgörs torsdag till söndag.

21-årige Solberg med brittiska kartläsaren Elliott Edmondson som kör för tyska Skodateamet Toksport var på femte plats efter torsdagens två första sträckor och efter ytterligare fyra på fredagen var duon trea i WRC 2-klassen.

– Vi var näst snabbast på sträcka sex (i WRC 2-klassen) och är nu uppe på tredje plats totalt i WRC2. Den här eftermiddagen testade vi något lite annorlunda kring däcken, det är vår första gång på grus med den här bilen så det är bra att testa nya saker och få erfarenhet, konstaterar Oliver Solberg på Twitter.

Efter sex av rallyts 23 sträckor är det Gus Greensmith med värmländske kartläsaren Jonas Andersson som leder WRC 2. Greensmith och Anderssons totaltid är cirka tio sekunder bättre än team Solberg och Edmondson.

Lappi etta i WRC

Hyundais Esapekka Lappi med kartläsare Janne Ferm är etta i WRC-klassen efter sex av 23 sträckor.

Natten mot lördag svensk tid avgörs ytterligare fyra sträckor i Mexikos VM-rally och under lördagen väntar sträcka 11-19.

Artikeltaggar

Elliott EdmondsonGus GreensmithHyundaiJonas AnderssonMexikoMitandersforsOliver SolbergRallyRally-VMWRCWRC 2

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.