Hoppa till huvudinnehållet

Värmländska stjärnan tvingas till operation: ”Säsongen var en bonus”

Publicerad:
Linn Persson dras med problem både med höften och axeln och tvingas till en operation.
Linn Persson dras med problem både med höften och axeln och tvingas till en operation. Foto: CARL SANDIN

Tre medaljer på VM – och det stora genombrottet i den absoluta världseliten.

Det har Linn Persson gjort trots skadeproblem, och efter säsongen tvingas värmländskan till en operation.

– Kroppen behöver lämnas in på verkstaden, konstaterar 28-åringen.

Linn Persson var ett stort löfte som ung, men upp i seniorvärlden var stort och tog tid för Östmarks- och Torsbytjejen.

Mycket på grund av att hon drogs med rejäla ryggproblem.

Men den här gången är det inte ryggen som trilskas, utan höften och axeln.

Det avslöjar Radiosporten.

– Hon har problem med höften och med axeln, vi kommer utvärdera hur vi ska göra. Men det behövs förmodligen terapi. Vi ska diskutera internt med medicinska teamet hur vi ska göra, sen kommer vi gå ut med det, säger sa landslagstränare Johannes Lukas till Radiosporten.

Behöver opereras

Linn Persson berättar själv i ett inlägg på Instagram om succésäsongen som hon själv aldrig trodde skulle bli verklighet med tanke på förutsättningarna:

”Den här säsongen har varit något av en bonus för mig. I somras, efter att ha kollat upp vänster axel som har krånglat i många år, drogs slutsatser att den nog behöver opereras. Vi tyckte det blev för sent inpå säsongen och beslutade att den får hålla ett år till. Ungefär samtidigt började en ljumske att krångla och träningen fick anpassas efter både ljumske och axel”, skriver hon och fortsätter:

”När det var dags att gå på snö förvärrades mina ljumskproblem och osäkerheten om att ens komma till start i vinterns tävlingar var stor. Senare skulle det även bli konstaterat att ljumsken behöver opereras. För att framöver kunna träna och tävla ordentligt, utan grus i maskineriet, behöver den här kroppen lämnas in på verkstaden”.

Tre lopp återstår

Tre tävlingar återstår på säsongen, alla tre under helgen i Oslo och Holmenkollen.

Först fredagens sprint, därefter lördagens jaktstart följt av en avslutande masstart på söndagen.

Formdippen efter VM-succén har gjort att Linn Persson nu är 12:a i den totala världscupen inför avslutningen, men helt klart med en topp tio-plats inom räckhåll.

De två övriga värmlänningarna som tävlar i Holmenkollen, Mona Brorsson och Oskar Brandt, ligger på 59:e respektive 91:a plats i den totala världscupen. Sunnekillen Emil Nykvist, som missar avslutningen på grund av sjukdom, är bästa värmlänning i totalen på herrsidan med en 66:e plats.

Artikeltaggar

Linn PerssonÖstmarkSkidskytteSportSVT

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.