Hoppa till huvudinnehållet

Inte ens falukorven har blivit billigare – måste vara valets fel

Publicerad:
Reporter Daniel Olausson
Daniel Olausson
daniel.olausson@vf.se
Falukorven blev ett mer eller mindre stående inslag under valspurten i höstas.
Falukorven blev ett mer eller mindre stående inslag under valspurten i höstas. Foto: Christine Olsson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det pratas skatter och bidrag igen, som sig bör när det är kärva tider. En tyckare försöker tjäna någon sorts poäng på att lyfta hur orimligt det är att en invandrad sexbarnsmamma får över 11 000 kronor i barnbidrag och jag brottas verkligen med att förstå om hen är ironisk eller bara jagar uppmärksamhet.

Det är annars sådana tider, vi har dagligen straffsparkar i öppna mål där tyckarpoäng finns att vinna i tunga samhällsfrågor. För visst är det fortfarande bara så enkelt att ta bort skatter och sänka diverse bidrag så går svenska hushåll och familjer runt igen?

Regeringen kan ju exempelvis bara gå in och besluta om pristak på livsmedel, lika enkelt som de kan trolla bort "onödiga" elskatter för att få ned elpriser, för att inte tala om drivmedlet till våra bilar. Det är bara att vifta lite med armarna och helt plötsligt är dieseln tio kronor billigare per liter och vid pump. Eller, vänta... gick inte det? Nähä?

Själv lutar jag åt att lägga skulden på valet i höstas. Vad annars? Allt det som var så hiskeligt enkelt och självklart före den 11 september har helt plötsligt visat sig vara mer eller mindre omöjligt bara dagen efter. Inte ens falukorven har blivit billigare.

Då kan jag också leva med att landets alla sexbarnsfamiljer får barnbidrag. Hur långt nu 11 000 per månad räcker för att mätta hungriga magar...

Artikeltaggar

HushållKrönikorLivsmedelSkatterSkulder