Hoppa till huvudinnehållet

Efter hälsoproblemen – nya besked om Sven-Göran Eriksson: ”Genomgår behandling”

Publicerad:
Reporter Jonas Griberg
Jonas Griberg
jonas.griberg@vf.se
Sven-Göran Eriksson har tagit en paus från sitt uppdrag inom Karlstad Fotboll på grund av hälsoskäl.
Sven-Göran Eriksson har tagit en paus från sitt uppdrag inom Karlstad Fotboll på grund av hälsoskäl. Foto: Tommy Andersson

Karlstad Fotbolls nytillsatte sportchef Sven-Göran Eriksson drabbades för en tid sedan av hälsoproblem.

75-åringens juridiska ombud ger nu nya besked kring profilens tillstånd.

– ”Svennis” genomgår behandling, säger Anders Runebjer, tränarlegendarens vän och juridiska ombud, till Expressen.

Det är via Sportexpressen som Anders Runebjer talar ut om Sven-Göran Erikssons tillstånd efter att han för tre veckor sedan meddelade via Karlstad Fotbolls hemsida att han tillfälligt hoppas av rollen som sportchef i klubben och dessutom minskar sina övriga uppdrag.

Den högprofilerade värmlänningen sa så här i ett uttalande:

”Jag, Sven-Göran ”Svennis” Eriksson, har på grund av hälsoproblem – som är under utredning – valt att för tillfället begränsa mina offentliga uppdrag. Nu fokuserar jag på hälsan, familjen och begränsade uppdrag för bland annat Karlstad Fotboll. Jag tackar för allt stöd från vänner och fotbollskontakter och ber er att respektera mitt beslut och mitt privatliv”.

Tre veckor senare ger Erikssons vän och juridiskt ombud, Anders Runebjer, följande uppdatering

– ”Svennis” genomgår behandling. Mer kan vi inte säga just nu, han behöver få lugn och ro och fokusera på det. Familjen vill inte gå ut med mer än så här just nu, säger Runebjer till Sportexpressen.

Nyheten om att Sven-Göran Eriksson skulle ta över rollen som sportchef i Karlstad Fotboll slog ner som en bomb, inte bara i Värmland – utan i hela Fotbollssverige.

”Svennis” har under sin tränarkarriär lett klubbar som Degerfors, IFK Göteborg, Roma och Lazio. Dessutom har Torsbysonen varit förbundskapten för bland annat England, Mexiko och Elfenbenskusten.

Artikeltaggar

FotbollIF Karlstad FotbollSven-Göran Eriksson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.