Hoppa till huvudinnehållet

Släpade flickvän längs golvet och dunkade huvudet i väggen: ”Trillade av hästen”

Publicerad:
Reporter Ida Myrin
Ida Myrin
ida.myrin@vf.se
En 33-årig man i Värmland åtalas för grovt olaga hot, grov kvinnofridskränkning och grov misshandel.
En 33-årig man i Värmland åtalas för grovt olaga hot, grov kvinnofridskränkning och grov misshandel. Foto: Helena Karlsson

En 33-årig man från Värmland åtalas för bland annat grov kvinnofridskränkning, efter att flertalet gånger ha misshandlat och kränkt sin flickvän.

Han menar dock att kvinnans skador har uppstått när hon ramlade av en häst.

Kvinnan har berättat i polisförhör hur hon och 33-åringen blev ovänner i mitten av juli och att hon försökte göra slut. Flera gånger under deras relation ska han ha utsatt henne för psykisk och fysisk misshandel, men aldrig så illa som den här dagen i juli.

Han ska då ha tagit tag i hennes överarmar, dragit ut henne ur sovrummet så att hon slog i ryggen på en tröskel och sparkat henne. Flickvännen försökte ringa polisen, men blev avbruten av 33-åringen som just då verkade ha lugnat ned sig. Sedan fortsatte misshandeln.

Enligt åtalet mot mannen ska han då ha slagit sönder en galge på kvinnans arm, nypt henne hårt i ansiktet, dunkat hennes huvud mot väggar och golv och slagit henne med både öppen och knuten hand i ansiktet.

Till slut ska han också ha hämtat en kniv och höjt den mot henne.

Det sistnämnda, alltså knivhotet, har 33-åringen erkänt i förhör:

– När jag hämtade kniven och tog den var det mer för att markera att ”nu jävlar räcker det”. Det var inte ett riktat hot, säger han.

”Vet inte varför jag slog dig”

Det åklagaren i åtalet beskriver som en grov misshandel nekar han däremot till större del. Han menar att han bara puttade ut henne ur rummet för att få vara ifred och att han sedan råkade slå henne för att hindra henne att sparka honom.

Att skadorna på henne blev så stora menar han inte är möjligt av putten, utan att det måste komma från att hon trillade av en häst ett par dagar innan. Det är i alla fall vad han säger till polisen i förhör, men i sms till kvinnan låter det annorlunda. Där skriver han att han ”snea” och att han inte vet varför han slog henne.

När förhörsledaren frågar om han är en kontrollerande pojkvän, för att få reda på mer om hur deras relation har sett ut, svarar 33-åringen att han absolut inte är det.

– Snarare tvärtom.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättGrov kvinnofridskränkningHotMisshandelVåld i nära relationerVåld mot kvinnorVärmlands länÅtal

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.