Nu är Folktandvårdens gamla lokaler inflyttade: ”Vi var snabba”

Publicerad:
Linda Bäckström visar upp ultraljudsapparaten som är en av alla undersökningsmöjligheter man har inom Fryksdalshälsan. Foto: Daniel Olausson

Folktandvården har flyttat ut.

In kommer annan sorts vård.

– Känns väldigt skönt att vara inne i Sunne igen, ler Linda Bäckström.

Borrmaskiner och tandläkarstolar har bytts ut mot britsar och allehanda rehabiliteringsmöjligheter. Verksamhetschefen Linda Bäckström visar, med god hjälp av sina kollegor, runt i de nyinredda lokalerna när Fryksdalshälsan anordnade öppet hus i veckan.

När Folktandvården aviserade sin flytt till Selmagården var Linda Bäckström snabb. Inte konstigt kanske, hon har letat ändamålsenliga lokaler sedan 2017.

– Ja, vi var snabba. Vi har varit intresserade av olika lokaler i Sunne som Kolsnäs, Hälsokällans fd lokaler och på Åmbergs skolan, säger hon.

– Men Fryksdalshälsans fysiorehab behöver någon form av träningslokal och då blev det bra här. Plus att vi också får ändamålsenliga lokaler för både företagshälsovården, fysiorehab och flera aktörer i vårt nätverk får plats i samma lokal.

Ann-Louise Folkesson, företagssjuksköterska, förklarar hur man erbjuder kurser inom HLR och prisar verkligen flytten till Folktandvårdens gamla lokaler på Kvarngatan.
Ann-Louise Folkesson, företagssjuksköterska, förklarar hur man erbjuder kurser inom HLR och prisar verkligen flytten till Folktandvårdens gamla lokaler på Kvarngatan. Foto: Daniel Olausson

Hon visar gymmet som installerats i källaren, där Folktandvården hade sina omklädningsrum förut. Inte alls i samma storlek som på Klubbelva där Linda Bäckström höll till tidigare, men ändå tillräckligt för gruppträningar av mindre slag.

Och äntligen kan alla fem anställda samlas under ett och samma tak där de från centrala Sunne ska kunna erbjuda såväl traditionell företagshälsovård, samt flera former av förebyggande och rehabiliterande hälsovård.

Något Fryksdalshälsan också har nominerats för.

– Det är till Region Värmlands folkhälsopris. Någon av våra kunder har nominerat oss för att vi jobbar med förebyggande insatser och fångar upp ohälsa tidigt, så det är väldigt roligt att de uppskattar det vi gör, ler Linda Bäckström.

Gymmet må vara i minsta laget, men av stor vikt för verksamheten, säger Linda Bäckström.
Gymmet må vara i minsta laget, men av stor vikt för verksamheten, säger Linda Bäckström. Foto: Daniel Olausson

Artikeltaggar

FolktandvårdenKolsnäsKurserKvarngatanPsykisk ohälsaRegion VärmlandSelmagårdenSunneVårdVård och omsorg

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare