Hoppa till huvudinnehållet

Striden fortsätter: Karlstadpartiet begär att alkoholtillstånden dras in

Publicerad:
Reporter Morgan Schmidt
Morgan Schmidt
morgan.schmidt@vf.se
Brandskyddet räcker inte för uteserveringarna, anser Peter Sörensen, som nu begär att servringstillstånden granskas.
Brandskyddet räcker inte för uteserveringarna, anser Peter Sörensen, som nu begär att servringstillstånden granskas. Foto: Peter Bäcker

Peter Sörensen och Karlstadpartiet gjorde nyligen en polisanmälan angående kommunens hantering av uteserveringarna på Kungsgatan.

Nu begär partiet också en tillsyn gällande krogarnas serveringstillstånd.

Under torsdagen skickade Peter Sörensen (KPL) ett pressmeddelande där han berättade att partiet hade polisanmält Karlstads kommun och Räddningstjänsten för hanteringen av byggloven för uteserveringarna på Kungsgatan.

Under fredagen kom nästa besked från partiet, då Sörensen begär en tillsyn av serveringstillstånden för de krogar som har uteserveringar utmed gatan. Enligt Sörensen uppfyller serveringarna inte brandskyddskraven och då borde inte kommunen kunna bevilja serveringstillstånd för krogarna.

Otillräckligt skydd

I pressmeddelandet hänvisar Peter Sörensen även till en mejlväxling mellan kommunen och Räddningstjänsten, där det framgår att det inte finns något tillräckligt skydd mot spridning av brand vare sig mellan uteserveringarna eller mellan uteserveringarna och den intilliggande byggnaden.

Ytterligare et bekymmer ur brandskyddshänseende är att vissa lägenheter och lokaler i byggnaden på Kungsgatan inte har utrymning åt flera håll och då krävs att dessa lokaler går att nås med hjälp av stegbil vid händelse av brand. Något som enligt Räddningstjänsten inte är möjligt med den placering som uteserveringarna har i dag.

Läs också

Artikeltaggar

BränderKarlstadpartiet LivskvalitetKarlstads kommunKrogarKungsgatanMat och dryckPeter SörensenServeringstillståndUteserveringar

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.