Hoppa till huvudinnehållet

Så länge stängs Grumsspelaren av efter kvalderbyt

Publicerad:
Disciplinkommittén stänger av en Grumsspelare.
Disciplinkommittén stänger av en Grumsspelare. Foto: Tommy Andersson

Det var i slutskedet av kvalmötet mellan Grums och Munkfors som Gabriel Johansson i Grums tilldömdes match penalty för en charging.

Nu straffas han för tacklingen.

Mängder av utvisningar utdömdes i samband med att Grumsforwarden Gabriel Johansson tacklade en Munkforsspelare.

Johansson fick då match penalty och fick lämna matchen. Efteråt anmäldes tacklingen till disciplinkommittén som väljer att förutom den automatiska avstängningen på en match vid match lägga till ytterligare en match.

Johansson missar därmed de två inledande matcherna i kvalserien för Grums som först möter Orsa på bortaplan följt av Falu på hemmaplan.

Disciplinkommitténs skriver i domen:

”Det till anmälan bilagda filmklippet ger stöd för att Gabriel, med fart, utfört en charging mot Munkforsspelaren. Kraften är uppåtriktad och utgör stor skaderisk”.

I samband med matchen ska en Grumsspelare också ha uttryckt sig rasistiskt gentemot en Munkforsspelare.

Till NWT berättade Munkfors sportchef Anders Jansson att händelsen anmäldes.

VF-sporten var i kontakt med förbundet rörande den anmälan under onsdagen. Men disciplinkommitténs ordförande berättade då att endast anmälan om charging fanns på bordet från den matchen.

Under fredagen var VF-sporten återigen i kontakt med disciplinkommittén som då bekräftade att en anmälan kommit in. Ett yttrande kommer att begäras och troligen kan beslut fattas under mitten av nästa vecka.

– Jag hoppas innerligt att när såna här grejer sker, oavsett om det är andra spelare eller våra, att det tas upp, och att det verkligen blir statuerande, sade Jansson till NWT tidigare i veckan.

Artikeltaggar

Grums IK HockeyIshockey

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.