Hoppa till huvudinnehållet

Karl Helmersson: ”Blev en helt annan matchbild än vad vi ville ha”

Publicerad:
Karl Helmersson är huvudtränare i BIK Karlskoga.
Karl Helmersson är huvudtränare i BIK Karlskoga. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

BIK föll med 1–5 borta mot Modo efter 0–4 i första perioden.

– Vi pratade mycket om att komma ut med pondus och sådant, men det blev en helt annan matchbild än vad vi ville ha, säger BIK Karlskogas huvudcoach Karl Helmersson.

BIK-backen: ”Vi får ta ett par dagar ledigt nu och rannsaka oss själva”BIK Karlskoga föll stort efter mardrömsperiod

BIK:s första period borta mot ett Modo på jakt efter serieseger slutade alltså med fyra insläppta mål och noll framåt.

– Just nu har jag inte svar på varför det blev som det blev i första perioden. Det får vi sätta oss ner och kolla på i efterhand i lugn och ro, säger BIK-huvudtränaren Karl Helmersson och fortsätter:

– Vi pratade mycket om att komma ut med pondus och sådant, men det blev en helt annan matchbild än vad vi ville ha. Modo kom ut och var mycket bättre och 0–4 säger en hel del om vår första period. Det är ganska mycket med 0–4 i en period i hockey och det blev en tuff uppförsbacke för oss.

– Andra perioden vann vi med 1–0 och det var 7–7 i skott och så vidare så den var väl helt okej. Inför tredje tryckte vi på att vi borta mot AIK tidigare på säsongen gjorde fem mål i tredje. Vi hade ett par ramträffar i tredje och några chanser men det ville sig inte riktigt. Modo gjorde en snabb spelvändning för ett mål till. Vi förlorade med 1–5 och det är väl inget att säga om att Modo vann rättvist.

Slutspelsuppladdning

Det var såklart inte så här Helmerssons gäng ville avsluta grundserien för att få med sig en bra känsla inför slutspelet där det väntar kvartsfinal i bäst av sju matcher för tabellsexan BIK.

– Det är klart. Samtidigt gjorde vi en bra match hemma mot AIK för en vecka sedan ungefär (seger 3–0). Den är i närtid, men sedan är vi väl inte helt nöjda med helt okej 40 minuter (mot Modo) och mot Kristianstad var det också lite stressigt.

– Jag tror det är viktigt att vi i laget är ifrån varandra i tre dagar nu inför träning och slutspelet som startar nästa vecka. Träningarna inför slutspelet är viktiga, att vi får tillbaka fart och hela den biten.

Artikeltaggar

BIK Karlskoga A-lagHockeyallsvenskanIshockeyKarl HelmerssonModoÖrnsköldsvik

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.