Hoppa till huvudinnehållet

Hon gör Anna när Wretling firar ”Värmlänningarna” med dunder och brak

Publicerad:
Tova Hollender har det senaste halvåret synts i en av huvudrollerna i Säffleoperans uppsättning av ”Så som i himmelen”.
Tova Hollender har det senaste halvåret synts i en av huvudrollerna i Säffleoperans uppsättning av ”Så som i himmelen”. Foto: Rikard Björk

När folklustspelet ”Värmlänningarna” 70-årsjubilerar i sommar tar humorn och dansen större plats. I rollen som Anna debuterar ”Så som i himmelen”-bekanta Tova Hollender.

Nya i sammanhanget är även skådespelaren och Västanåprofilen Jakob Hultcrantz Hansson i rollen som drängen Per och Ida On som Mamsell. On är tidigare känd som en av programledarna för SVT:s ”Sommarlov”.

– Så fantastiskt att få vara en del av detta historiska kalas. ”Värmlänningarna” har blivit en del av mig och berättelsen ligger mig varmt om hjärtat. Inför årets uppsättning är det flera nya skådespelare och jag vill skapa ett dunder- och brakkalas på Ransäters hembygdsgård. Vi är så stolta att vi fått med oss Tova, Jakob och Ida till denna speciella jubileumsföreställning, säger regissören Olof Wretling i ett pressmeddelande.

Ida On.
Ida On. Foto: Harald Nilsson

Ole Aleksander Bang syns fortsatt i rollen som Erik. Även publikfavoriterna Sofia Wretling (pigan Stina) och Fredrik Sjöstedt (Löparnisse) är trogna föreställningen, som Olof Wretling vill lyfta ytterligare genom ”komiska överraskningar” och större dansnummer.

Arrangerar ”Värmlänningarna” gör som vanligt hembygdsföreningen i Ransäter och produktionen är ett samarbete med Wermland Opera. Biljetter till årets föreställningar släpps den 13 mars.

”Värmlänningarna” spelas den 23-24 juni och den 1-2 juli.

Artikeltaggar

FöreställningarJakob Hultcrantz HanssonNöje/KulturOle Aleksander BangOlof WretlingRansäterSkådespelareSofia WretlingSVTTova HollenderWermlandsoperan

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.