Hoppa till huvudinnehållet

Göta planerar firande av historisk medalj – 33 år sedan senast

Publicerad:
Johan Engberg i Göta gläds åt Henrik Larssons medalj. Bilden är från firandet av Larssons första svenska rekord i januari.
Johan Engberg i Göta gläds åt Henrik Larssons medalj. Bilden är från firandet av Larssons första svenska rekord i januari. Foto: Tommy Pedersen

Henrik Larsson tog IF Götas första internationella seniormedalj på 33 år.

Det ska så klart firas.

EM-brons till Henrik Larsson på nytt svenskt rekord: ”Helt otroligt”

Friidrottsklubben i Karlstad ordnade kalas i januari när Larsson satte svenskt rekord på 60 meter. EM-brons ger ännu större anledning att partaja.

– Ja, det måste absolut bli lite firande i Eva Lisa Holtz arena när han kommer hem och det passar. Då vill vi bjuda in alla medlemmar också, säger Johan Engberg i Göta.

Göta har många framgångar, men resultat av den här digniteten hör ändå inte till vanligheterna.

– Det är första gången sedan 1990 som Göta tar en medalj internationellt på seniornivå, säger Engberg, och berättar att klubben då, i EM i Split, lade beslag tre av Sveriges fyra medaljer. Sven Nylander tog silver på 400 meter häck, Monica Westén brons på samma distans och Patrik Bodén brons i spjut.

– Det växer också i det perspektivet, att det inte händer så ofta. Fantastiskt och jättekul på alla sätt. Jag har knappt landat själv, det är omtumlande. En otrolig prestation han gör, motståndet är historiskt starkt. Han visar att han är bäst när det gäller också

Vad betyder det för Göta?

– Klart att det betyder mycket att vi har så duktiga aktiva. Det betydde mycket när Hanna Karlsson tog JVM-silver. Men seniornivå är något annat. Det är jätteviktigt för föreningen och alla ungdomar att se att det går att göra friidrott i Värmland och Karlstad och ta sig väldigt långt.

Johan Engberg är övertygad om att det kommer mera från Henrik Larsson.

– Kan han få en skadefri träningsperiod kommer det bli personligt rekord på 100 också. Jag tror han kan springa riktigt fort. Det blir en jättespännande sommar.

Artikeltaggar

FriidrottHenrik LarssonIF GötaJohan EngbergKarlstadMedaljerPatrik BodénRekordSplitVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.