Hoppa till huvudinnehållet

Värmlänningen tangerade sitt svenska rekord – nu väntar EM-final

Publicerad:
Sveriges Henrik Larsson vann sin semifinal på 60 meter på inomhus-EM i Turkiet på tangerat svenskt rekord 6,56 sekunder.
Sveriges Henrik Larsson vann sin semifinal på 60 meter på inomhus-EM i Turkiet på tangerat svenskt rekord 6,56 sekunder. Foto: FREDRIK SANDBERG /TT

Henrik Larsson är klar för EM-final på 60 meter efter semifinalseger på 6,56 sekunder. Värmlänningen tangerade alltså sitt eget nysatta svenska rekord.

EM-brons till Henrik Larsson på nytt svenskt rekord: ”Helt otroligt”

30 januari satte IF Götas Henrik Larsson nytt svenskt rekord på 60 meter med 6,56 sekunder. Nu jagar den 23-årige värmlänningen EM-medalj i samma gren i Turkiet och Larsson vann sitt semifinalheat på 6,56 och är alltså klar för final senare i kväll.

Och Henrik Larsson lär ha en ännu snabbare tid i kroppen eftersom hans reaktionstid i starten på semifinalen inte såg optimal ut.

– Nej, jag vet inte. Jag tycker att jag bommade reaktionen (på startskottet), säger Henrik Larsson till SVT och berättar mer om semin:

– Jag är nyfiken på vad min reaktionstid var och utifrån det kan man leka lite med hundradelarna vad min tid egentligen hade varit. Jag blev sugen på att springa under 6,50 när jag såg italienaren (Samuele Ceccarelli vann semifinalheat ett på 6,47) och tänkte att det där kan jag också göra. Men det kommer till finalen.

EM-finalen på 60 meter för herrar avgörs klockan 18.55 svensk tid.

Svenskt rekord av Larsson: ”Det här har jag längtat efter”

Artikeltaggar

Europamästerskapen i friidrottFriidrottHenrik LarssonIF GötaTurkiet

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.