Hoppa till huvudinnehållet

Målfest när Skoghall krossade Arvika

Publicerad:
Arvika IBF förlorade mot Skoghalls IBK Herr
Arvika IBF förlorade mot Skoghalls IBK Herr

Skoghall hade inga problem med Arvika i division 2 Värmland herr i innebandy, och vann borta med utklassningssiffrorna 13-6 (4-2, 2-1, 7-3).

– Idag förlorar vi mot ett bättre innebandylag. Vi känns nervösa och krampaktiga mest hela matchen och orkar inte hitta våra ytor vi vill åt offensivt. Skoghall straffar oss kliniskt och då hänger vi inte med idag. Lite för många individuella misstag blandat med för lågt bolltempo spelar Skoghall i händerna. Vi krigar på och gör det lite nervöst på slutet men idag räckte vi inte till, kommenterade Arvikas tränare Emil Sjöberg.

Skoghalls ledare Martin Olander om matchen:

– En match där vi var det bättre laget i 60 minuter. Skönt att visa form inför playoffen. En gedigen laginsats där alla var bra. Stort plus till Axel Karlsson som gjorde sin debut i division 2 och av laget utsågs till matchens lirare.

I första perioden var det Skoghall som var starkast. Laget vann perioden med 2-4.

Skoghall var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 3-6.

Skoghall vann också tredje perioden 3-7 och matchen med hela 13-6.

Skoghalls Alexander Ådjers stod för två mål och tre assist, Leo Walkert gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål och Felix Olsson gjorde två mål och ett assist. Arvikas Adam Kisterud stod för tre poäng, varav ett mål.

Arvika har tre vinster och två förluster och 38–30 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Skoghall har två vinster, en oavgjord och två förluster och 42–28 i målskillnad.

Med en omgång kvar är Arvika på sjätte plats i tabellen, medan Skoghall är på tredje plats.

Arvika möter Skattkärr i nästa match borta fredag 10 mars 19.45. Skoghall möter samma dag Hertzöga hemma.

Artikeltaggar

Arvika IBFArvika SporthallDivision 2 VärmlandInnebandySkoghalls IBK Herr

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.