Hoppa till huvudinnehållet

Häktningen hävd: skjuten man bedöms inte kunna försvåra utredningen

Publicerad:
Reporter Kent Sjögren
Kent Sjögren
kent.sjogren@vf.se
Mannen vårdas fortfarande för sina skottskador som han ådrog sig i samband med polisinsatsen och bedöms inte kunna försvåra utredningen.
Mannen vårdas fortfarande för sina skottskador som han ådrog sig i samband med polisinsatsen och bedöms inte kunna försvåra utredningen. Foto: Johan Nilsson/TT

Den man i 50-årsåldern som sköts av polis i samband med ett ingripande i Kil för ett par veckor sedan är inte längre häktad.

Enligt P4 Värmland har åklagaren Per Svensson hävt häktningen med hänvisning till mannens hälsotillstånd. Han bedöms inte kunna försvåra utredningen.

Det var under natten mot den 7 februari som utryckande polis tvingades öppna verkanseld mot mannen, då han efter flera timmar förskansad i ett rum störtade ut med en kniv i handen.

Enligt åklagaren har bevisningen mot mannen stärkts under utredningens gång, men det är fortfarande oklart när åtal kommer att väckas.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättHäktningarPer SvenssonSveriges Radio P4UtredningarVärmlands länÅklagareÅtal

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.