Flygplatschefen om brottet: ”Rätt ska vara rätt och det kommer det bli nu”

Publicerad:
Foto: Tommy Andersson

Karlstad airports vd Camilla Sperling bemöter nu uppgifterna om att hon fått ett strafföreläggande för folkbokföringsbrott.

– Det här har inte varit en planerad beräknande handling på något sätt, säger hon till VF.

Det var under onsdagen som det framkom i media att flygplatsens vd fått ett strafföreläggande för folkbokföringsbrott. Enligt föreläggandet har hon varit skriven på en adress i Stockholm, trots att hon bor i Årjäng. För det måste hon nu betala 67 200 kronor i böter.

När VF pratar med Camilla Sperling på torsdagen uppger hon att folkbokföringsbrottet hon gjort sig skyldig till – som enligt strafföreläggandet pågått mellan den 22 mars 2021 till och med 12 augusti 2022 – inte har varit en planerad eller beräknande handling.

– Och nu har jag blivit uppmärksammad på det, utredningen är klar och nu ställer vi det till rätta och ägnar tiden åt att göra bra saker för flygplatsen i stället för att lägga energi på det här. Rätt ska vara rätt och det kommer det att bli nu, säger hon.

Foto: Tommy Andersson

Camilla Sperling berättar att hennes misstag bestått i att hon gjort en adressändring – men missat att göra ändring i folkbokföringen.

– Det var fel naturligtvis.

Men det var ändå under en längre period som var skriven på fel ställe. Under den här tiden, tänkte du inte på att det borde ändras?

– Jag hade inte en tanke. Jag hade ju gjort en adressändring. Och det var ju där det blev fel, helt enkelt. Jag hade ingen tanke på det.

Du hade gjort adressändringen och tänkte att det var klart med det?

– Jajjemen. Ja, så var det ju förr i tiden. Jag hade gärna upptäckt det själv, men nu blev jag uppmärksammad på det och nu har jag rättat till det och nu ställer vi saker till rätta och det känns jättebra.

Det var när media ringde upp som hon blev uppmärksammad på att hon var folkbokförd på fel ställe.

– Självklart blev jag helt bestört och hanterade det där och då. Jag vill ju inte göra fel, det vill väl ingen. Men man är bara människa.

Om man är lite cyniskt kan man ju tänka att det finns lite skattetekniska fördelar med att vara skriven på den andra adressen.

– Ja, men det ställs ju nu till rätta och det är det som är så bra. Nu betalar jag och då är allt åtgärdad, för det har aldrig varit plan och mening. Nu blir allt korrekt och det är gôrbra tycker jag.

Mikael Lundström (L), styrelseordförande för flygplatsbolaget, uttryckte under gårdagen sitt fulla förtroende för vd:n.

– Jag har varit fullständigt transparent med det här från dag ett inför ägare och styrelse, det har varit viktigt för mig. För det är ingenting jag försöker dölja.

Kan du ändå förstå att det kan sticka i ögonen på folk som tänker något annat?

– Jag fattar att folk reagerar, men det man ska ha med sig är att nu ställs det till rätta. Vill man göra mig till bov och bandit kan jag inte göra så mycket åt det, men jag vet vad jag har gjort och nu ställer jag det till rätta och det känns jättebra.

LÄS OCKSÅ:

Flygplats-vd:n bötfälld för folkbokföringsbrott: ”Ni ska få svar på era frågor”
Foto: Tommy Andersson
Camilla Sperling, VD Karlstad airport
Karlstad airport fyller 25 år och firar med öppet hus. 
Flyget flygplats genre profilbild profil porträtt
Camilla Sperling, VD Karlstad airport Karlstad airport fyller 25 år och firar med öppet hus. Flyget flygplats genre profilbild profil porträtt Foto: Lisa Olaison

Artikeltaggar

ÅrjängBrott, lag och rättCamilla SperlingFolkbokföringsbrottKarlstadStockholm

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare