Hoppa till huvudinnehållet

Här är Ola Toivonens nya uppdrag: ”Väldigt inspirerande”

Publicerad:
Reporter Simon Hennix
Simon Hennix
simon.hennix@vf.se
Ola Toivonen återvänder till Malmö FF.
Ola Toivonen återvänder till Malmö FF. Foto: HP Skoglund

Ola Toivonen avslutade karriären genom att ställas mot Degerfors en sista gång.

Fyra månader senare återvänder han nu till fotbollen.

”När han åkte in i fängelset insåg jag att det är lätt att hamna snett i livet”Efterlängtat mål för Vukojevic som försöker anpassa sig: ”Det tar tid”

Ola Toivonen avslutade sin aktiva karriär i fjol efter ett sista möte mot sin moderklubb Degerfors.

Drygt fyra månader senare återvänder värmlänningen till Malmö FF – nu som assisterande sportchef.

– Jag ser mycket fram emot det här uppdraget. Att få gå bredvid Daniel Andersson och se och lära sportchefsjobbet direkt av honom är väldigt inspirerande. En bättre person att lära sig svensk fotboll och det här jobbet av går inte att hitta, säger Toivonen till klubbens hemsida.

Han fortsätter:

– Samtidigt vill jag från första dagen bidra med mitt perspektiv för att hjälpa Malmö FF att bli ännu bättre. Att vid sidan av det vara med på planen och dela med mig av de kunskaper och erfarenheter jag fått under mina år som spelare känns som en perfekt kombination.

Utöver sportchefsrollen kommer Ola Toivonen även jobba som anfallstränare med ansvara för individuell utveckling i Malmö FF:s herrlag.

Så här säger Skåneklubbens sportchef om rekryteringen:

– Med sina spelarerfarenheter kommer Ola redan från start att stärka oss rent kunskapsmässigt samtidigt som han på det här sättet får tid på sig att komma in i en annan del av fotbollen. Att vi parallellt med detta kan använda Olas spelarerfarenhet i direkt anknytning till A-laget känns som en ultimat lösning.

”När han åkte in i fängelset insåg jag att det är lätt att hamna snett i livet”

Artikeltaggar

Degerfors IFFotbollMalmö FFOla Toivonen

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.