Hoppa till huvudinnehållet

Brandt bäst av svenska herrarna i Kanada

Publicerad:
Reporter Bengt Sundler
Bengt Sundler
bengt.sundler@nwt.se
Oskar Brandt tar täten för de svenska skidskytteherrarna i Kanada.
Oskar Brandt tar täten för de svenska skidskytteherrarna i Kanada. Foto: CHRISTIAN MANZONI

IBU-cupen i skidskytte har nu pågående säsongsfinal i Canmore i Kanada och Oskar Brandt från Karlstad har presterat bäst av de svenska herrarna.

Oskar Brandt, tävlande för I2, tog sig bland annat till final i söndagens supersprint, efter 24:e-plats i kvalet (tredje åktid), och slutade där tolva. Han hade fyra bom, en i vardera skytte, och var med det ändå bara drygt en minut bakom fullt skjutande franske stjärnan Emilien Claude.

Lillebror Viktor Brandt kände sig inte pigg efter lördagens sprint och stod över.

Även i sprintloppet var Oskar Brandt främst av svenskarna, på 15:e plats med två bom. Viktor kom tvåa av de blågula, som 22:a med ett missat skott.

I tisdagskvällens masstart, svensk tid, sköt Oskar Brandt bort sina chanser. Nio missade skott av 20 räckte till att bli 38:a, över fem minuter bakom segrande norrmannen Aleksander Fjeld Andersen. Viktor Brandt stod över även det loppet.

Emma Nilsson, Bore, kände sig krasslig och startade inte sprint. I supersprinten var hon dock tillbaka och kom 37:a, med fyra bom, sju platser från final. I masstartsloppet blev det ett snäpp upp för Emma Nilsson, som blev 23:a. Hon inledde med två fullträffar, men hade två bom vardera på de två avslutande stationerna.

Tilda Johansson är den enda av svenskarna som slåss högt upp i sammanlagda cupen. Trots uteblivna toppresultat i Kanada leder hon tabellen.

Nu återstår sprint och jaktstart för både damer och herrar och mix- och singelmixstafetter.

Artikeltaggar

CanmoreEmma NilssonI2IBU-cupenKanadaKarlstadOskar BrandtSkidskytteSportSprintViktor Brandt

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.