Hoppa till huvudinnehållet

Bad satsar på 100 meter lång brygga: ”Fler människor ska kunna nyttja vattnet”

Publicerad:
Den 100 meter långa bryggan kommer att vara av plast. Foto: ILLUSTRATION: BOMSTADBADEN CAMPING

En 100 meter lång brygga i plast med badstege.

Det tänker Bomstadbaden Camping erbjuda sina gäster i sommar.

Karlstads kommun har gett dispens från strandskyddet.

Bomstadbaden är en långgrund badplats. Det vill ägarna kompensera med en 100 meter lång brygga rätt ut i vattnet.

”Syftet med bryggan är att fler människor ska kunna nyttja vattnet och att våra besökare, campinggäster, Karlstad kommuns invånare ska få ett större värde av att vistas här och i Vänern”, skriver Bomstadbaden Camping i ansökan om dispens från strandskyddet.

Politikerna i stadsbyggnadsnämnden beviljade också dispens.

– Dispensen är tidsbegränsad till sommarmånaderna. Vi bedömer också att bryggan har ett stort värde för platsen, säger Anders Tallgren (S), nämndordförande.

Nämnden konstaterar att det finns en historik med olika bryggor och en rutschkana som byggdes redan på 1930-talet. En liknande brygga fanns stranden under 1950- och 60-talet.

”Vi är ett av Karlstad kommuns största besöksmål och har under flera år fått förfrågningar om en brygga. Så denna investering gör vi för att främja turismen och höja livskvalitén för Karlstad kommuns invånare”.

Bryggan kommer att läggas i slutet på maj och tas upp i slutet på augusti. Enligt ansökan behövs det inga maskiner förutom en liten motorbåt för att lägga i eller ta upp bryggan.

Artikeltaggar

Anders TallgrenBomstadbadenCampingKarlstads kommunTurismVänern

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.