Hoppa till huvudinnehållet

Melwin Lycke Holm: ”Första gången någonsin jag är efter pappa”

Publicerad:
Melwin Lycke Holm, Kils AIK, tog SM-brons i längdhopp för P19 och i samma åldersklass fixade värmlänningen guld i både tresteg och höjdhopp.
Melwin Lycke Holm, Kils AIK, tog SM-brons i längdhopp för P19 och i samma åldersklass fixade värmlänningen guld i både tresteg och höjdhopp. Foto: HP Skoglund

För Melwin Lycke Holm slutade SM-tävlingarna i Karlstad med tre medaljer på tre starter i P19-klassen.

Guld i höjdhopp samt i tresteg där det blev personbästa, plus ett brons i längdhopp.

– Jag är väldigt missnöjd, säger Kils AIK-talangen.

Stora värmländska framgångar: ”Rankar det här guldet högt”

18-årige Melwin Lycke Holm inkasserade alltså tre nya medaljer när IJSM-IUSM17 i helgen avgjordes i Eva Lisa Holtz Arena.

I lördags vann Lycke Holm guld i tresteg för P19 på nytt personligt rekord 14,55 meter och guldet i höjdhopp bärgades efter 2,10. Under söndagen tog han även ett längdhopps-brons. Och så sent som förra helgen fixade värmlänningen guld i höjdhopp på inomhus-SM på 2,11, trots sjukdomsbesvär.

Melwin Lycke Holm summerar dock helgen 25-26 februari kort och koncist:

– Jag är väldigt missnöjd.

Kils AIK-löftet stördes dock även veckan som gick av sjukdom.

– Jag har väl slagits mot influensan tror jag och haft ganska hög feber. Jag har väl egentligen inte kunnat träna något ordentligt under hela den här veckan. Så det var inte de bästa förutsättningarna och jag kände väl redan efter lördag och att det känns att jag har varit sjuk.

– Det tär på framför allt återhämtningen mellan grenarna, men jag tycker inte att det ska behöva stoppa mig så som det gjorde. Men jag är väl inte mer än människa tyvärr.

Det är främst bronset i längdhoppet du tänker på?

– Ja, det är klart att det är det som svider mest. Men också att jag hade hoppats på att både hoppa högre och längre i höjd och tresteg. Jag gör min lägsta höjdtävling på hela säsongen och det är klart att det finns sina förklaringar i och med att jag varit sjuk och så. Men det var liksom sista tävlingen på säsongen och sista chansen att göra något på den här säsongen.

– Nu slutade jag den här säsongen med ett årsbästa på bara 2,17 och jag har inte ”persat” på hela vintern. Det är nog det som tär klart mest egentligen, att säsongen slutade så här på villkor som jag själv inte riktigt kan styra.

Melwin Lycke Holm och hans pappa samt coach Stefan Holm i Eva Liza Holtz Arena i Karlstad.
Melwin Lycke Holm och hans pappa samt coach Stefan Holm i Eva Liza Holtz Arena i Karlstad. Foto: HP Skoglund

”Nu är jag efter pappa”

Melwin Lycke Holms personbästa är 2,18 både ute och inne och sattes under 2022.

– Jo, men pappa hoppade 2,19 inomhus i den här åldern så nu är jag efter honom. Det är första gången någonsin jag är efter pappa så det är klart att det tär också ganska mycket psykiskt. Men det är väl så här det är bara. Ibland går det väldigt mycket emot och någonstans hoppas jag att det här kanske var bottennivån så att det bara kan vända uppåt nu.

”Garanterat Sveriges finaste arena”

Lycke Holm uppskattade såklart att tävla på hemmaplan i Värmland igen och han hyllar nya Eva Lisa Holtz Arena.

– Det är klart att det är kul att få tävla hemma. Jag hoppades såklart på att det skulle gå bättre. Man vill givetvis göra sitt bästa på hemmaplan. Men kul att få tävla i nya hallen, det är jag väldigt tacksam över.

– Den är enligt mig garanterat Sveriges finaste arena. Det är synd att klaga om man kan kalla den arenan för sin träningsbas.

Artikeltaggar

Eva Lisa Holtz ArenaFriidrottKils AIKMelwin Lycke HolmStefan Holm

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.