Hoppa till huvudinnehållet

Sagan om ringen-avtal lyfter Embracer

Publicerad:
Den svenska spelutvecklaren Embracer lyfter på nytt samarbetsavtal. Arkivbild
Den svenska spelutvecklaren Embracer lyfter på nytt samarbetsavtal. Arkivbild Foto: Jessica Gow/TT

Spelutvecklaren Embracers aktie lyfter med över 4 procent i fredagens inledande börshandel.

Värmländska spelföretaget bakom nytt samarbete – kan bli nya LOTR-filmer

Kurslyftet följer på presentationen av ett flerårigt samarbetsavtal med New Line Cinema och Warner Bros Pictures kring filmer baserade på JRR Tolkiens klassiska Sagan om ringen-trilogi och boken Hobbiten.

New Line Cinema och Warner Bros Pictures producerar för närvarande en animerad film med den engelska titeln The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim, om händelser som utspelar sig 183 år före berättelsen i Sagan om ringen.

Siktet är inställt på filmpremiär i april 2024.

Embracers aktie har sedan årsskiftet gått upp med 18 procent.

Joakim Goksör/TT

Artikeltaggar

AktierEkonomiEmbracerFilmFilmerWarner Bros.

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.