Hoppa till huvudinnehållet

Johanna i Likenäs om uppskattade tävlingarna: ”Det är otroligt kul!”

Publicerad:
Vinterns skidtävlingar har anordnas på Långberget, Branäs och nu senast på gärderna i Hole.
Vinterns skidtävlingar har anordnas på Långberget, Branäs och nu senast på gärderna i Hole. Foto: Privat

Löptävlingar i somras och skidtävlingar nu under vintern. Serietävlingarna som arrangeras av IFK Likenäs och Finnskoga IF är uppskattade och välbesökta.

– Man tror att inte finns nog mycket folk här uppe till att göra sådana här grejer. Men det finns folk och de vill, säger Johanna Bergström Brunk.

Det började i somras. Föreningarna IFK Likenäs och Finnskoga IF pratade ihop sig om att anordna någon slags serietävling. Det resulterade i ett gäng löptävlingar som arrangerades på olika ställen i norra Klarälvdalen.

– Det blev superlyckat. Vi hade upp emot 100 personer som deltog på tävlingarna, säger Johanna Bergström Brunk i IFK Likenäs.

Tankar på att låta tävlingarna sträcka sig även över vintern började ta form och under onsdagskvällen kördes den tredje tävlingen i ordningen, den här gången på gärderna i Hole.

– Vi har varit ungefär 50 deltagare på skidtävlingarna och det är så coolt! Det är allt från min treåring till folk som är upp emot 80 år som är ute och snurrar på skidor. Det är jättekul, säger Johanna.

Arrangemangen är öppna för alla och gratis att vara med på. Johanna beskriver att det görs med en avslappnad inställning till själva tävlingsmomentet, även om det finns deltagare som är mer tävlingsinriktade.

Framförallt handlar det om rörelseglädje och gemenskap.

– Det är otroligt kul och väldigt uppskattat.

Nästa, och avslutande, tävling för den här säsongen är planerad till onsdagen den 8 mars.

Artikeltaggar

BranäsFinnskoga IFJohanna Bergström BrunkLikenäsLöpningMedaljerMotion och hälsa

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.