Hoppa till huvudinnehållet

Chef håller inte med om tidsbrist i hemtjänsten: ”Personal har gått på toa”

Publicerad:
Hemtjänstpersonal på en ort i södra Värmland vill att Arbetsmiljöverket förbättrar arbetsmiljön. Men en chef påstår att det finns luckor i planeringen. Foto: Naina Helén Jåma/TT

Tidsbristen hindrar personalen från att utföra viktiga arbetsuppgifter. Nu vill anställda inom hemtjänsten på en ort i södra Värmland att Arbetsmiljöverket vidtar åtgärder trots att deras chef säger annat.

Personalen har angett att de bland annat inte hinner att dokumentera eller skriva avvikelserapporter. Arbetsbelastningen är ibland så hög att de inte hinner med att ta rast. Därför vill skyddsombudet att Arbetsmiljöverket ingriper.

I skrivelsen till myndigheten framgår dock att en av cheferna inte anser att schemat är pressat eftersom hon anger att hon ”sett personal gå på toaletten under arbetstid”.

Artikeltaggar

ArbetsmiljöverketHemtjänstStressVård och omsorg

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.