Hoppa till huvudinnehållet

Polisen sköt ihjäl hund: ”Blev riven”

Publicerad:
Genrebild.
Genrebild. Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen tvingades ta till nödvärn vid en händelse på Kronoparken när en patrull attackerades av en hund. Hunden dog av sina skador och en polis fick föras till sjukhus för kontroll av rivskador.

Det var på en adress på Campusområdet på Kronoparken i Karlstad som incidenten skedde. Polisen befann sig på platsen i ett utredningsärende.

När patrullen befann sig i trapphuset rusade plötsligt en stor hund ut från en dörr. Hunden beskrivs som aggressiv.

– Hunden gav sig på patrullerna och en polis fick den över sig. Nästa polis fick då dra vapen och skjuta hunden när den gav sig på ytterligare en kollega, sade polisens presstalesperson Lars Hedelin i går.

Hunden avled av sina skador. Ägaren är underrättad.

Initialt uppgavs att en av poliserna var skadad och förd till sjukhus.

– Det hann aldrig bli något bett, hunden fick tag på kläderna istället. Han har blivit riven av hunden, säger Mats Öhman, presstalesperson på polisen i region Bergslagen på torsdagen.

Efter incidenten kunde patrullen fortsätta med jobbet de kom dit för och ett antal personer omhändertogs, meddelar polisen.

Händelsen ska nu utredas av Särskilda åklagarkammaren efter att en anmälan om tjänstefel är upprättad.

Artikeltaggar

Brott & blåljusHusdjurKarlstadKronoparkenLars HedelinMats Öhman

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.