Hoppa till huvudinnehållet

Färjestadägda företaget köper välkända eventbolaget: ”Ett extra ben att stå på”

Publicerad:
Köparen Albin Tyllgren från Great Event flankeras av Projectasäljarna Lars Bergendahl, till vänster, och Lars Stenlund, till höger.
Köparen Albin Tyllgren från Great Event flankeras av Projectasäljarna Lars Bergendahl, till vänster, och Lars Stenlund, till höger. Foto: Peter Bäcker

Eventbolaget Projecta sökte ny ägare. Nu har de fått en.

Färjestadägda Great Event köper nu bolaget med rubb och stubb.

– Det blir ett väldigt bra komplement till vår befintliga verksamhet, säger Albin Tyllgren, vd på Great Event.

VF skrev för några veckor sedan att eventbolaget Projecta, som i 30 år drivit olika typer av företagsevent, konferenser och uthyrning av utrustning kopplade till dylika evenemang, sökte nya ägare. Den ägaren har nu visat sig vara ännu en anrik eventarrangör i Karlstad: Great Event.

– Vi är oerhört nöjda över att kunna lämna över vårt företag i deras händer. Det här innebär att vårt relativt etablerade värmländska varumärke går in i ett annat ännu mer etablerat värmländskt varumärke, säger Lars Bergendahl, en av delägarna i Projecta.

Lars, med efternamnet Bergendahl, kommer själv att lämna bolaget när köpet går igenom, men den andra delägaren Lars, med efternamnet Stenlund, kommer att vara kvar och fortsätta med verksamheten.

– Great Event var vårt förstaval när vi satt och tittade på möjliga köpare som vi tänkte skulle kunna driva det här vidare på ett bra sätt. Så det känns väldigt kul. Jag börjar visserligen bli lite till åren, men i och med det här så känns det som att det blir en nytändning för mig också, säger han.

En perfect match

Lars och Lars ser köpet som en perfect match. Något som även köparen Albin Tyllgren och Great Event håller med om.

– Det här ger oss ett extra ben att stå på och en möjlighet att komma in på ett område som Projecta är jäkligt bra på, nämligen företagsevenemang och uthyrning. Ur ett Färjestadsperspektiv så ser vi att det här kan fylla både en efterfrågan och ett behov, säger han.

Albin Tyllgren ser stor potential för Great Event när de nu köper eventbolaget Projecta.
Albin Tyllgren ser stor potential för Great Event när de nu köper eventbolaget Projecta. Foto: Peter Bäcker

Great Event har traditionellt framförallt ägnat sig åt de lite större evenemangen, där huvudsyftet har varit att fylla Löfbergs arena när det inte spelas hockey i arenan. Nu blir det en breddning av verksamheten som Albin Tyllgren ser stor potential i.

– Det blir synergieffekter, där vi kan samordna det som vi har varit bra på med det som de har varit väldigt bra på. Vi får en bredare portfölj och en större helhet i vad vi kan erbjuda till kunder, säger han.

Och det betyder inte bara ett plus för företagen i sig, utan även för Karlstad som helhet, menar Albin Tyllgren.

– Vårt jobb är att försöka dra evenemang och möten av olika slag till Karlstad och det kommer att gynna besöksnäringen i sin helhet. Vi kommer att bli en starkare aktör när det gäller att driva besöksnäringen och få hit gäster från Stockholm, Göteborg och Oslo.

Drar folk till Karlstad

Även Lars Stenlund ser precis de effekterna.

– Vår del har varit att göra upplevelseprogram, men det genererar också hela tiden någonting till staden. De kommer till oss för upplevelsen, men de ska också bo någonstans och äta någonstans, säger han.

När köpet nu genomförs så kommer Lars Stenlund att gå över till Great Event och ingå i deras team på en handfull personer. Exakt hur lösningen ser ut för lager och lokaler är i nuläget inte klart.

– Det är någonting som vi ska titta på så att vi får en optimal logistisk lösning för det som är Projecta tillsammans med det som vi har i Great Event. Tillsammans har vi hur mycket grejer som helst, så det behöver vi finna en smart lösning på, säger Albin Tyllgren.

Hur känns det här köpet för er del?

– Hur bra som helst.

Välkända eventbolaget söker nya ägare: ”Vill gärna att någon driver det vidare”

Artikeltaggar

Albin TyllgrenBesöksnäringEvenemangFärjestad BKIshockeyKarlstadLöfbergsNäringslivNöje/KulturVarumärken

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.