Hoppa till huvudinnehållet

Lennström överens med ny klubb – men kan lämna för spel i NHL

Publicerad:
Reporter Johan Ekberg
Johan Ekberg
johan.ekberg@vf.se
Theodor Lennström säger tack och hej till FBK-fansen efter årets säsong.
Theodor Lennström säger tack och hej till FBK-fansen efter årets säsong. Foto: PÄR OLERT

Spel i Schweiz och Genéve – eller ett NHL-avtal.

Det är enligt Sportbladet de två alternativ som finns för Theodor Lennström kommande säsong.

Expressen avslöjade för en och en halv vecka sedan att Theodor Lennström lämnar Färjestad efter succésäsongen – som givit honom drömbud som innebär fördubblad lön i Schweiz.

Enligt Sportbladet är Färjestadsbacken nu överens med Genéve om ett kontrakt som innebär att han där ersätter Henrik Tömmernes när värmlänningen flyttar hem till Sverige och Frölunda.

Men därmed inte sagt att det definitivt blir spel i Schweiz för Lennström, som just nu är skadad och missar de matcher som återstår den här veckan.

Sportbladet skriver om att NHL-intresset fortsatt är stort, och att möjligheten finns att fram tills den 15 juni bryta kontraktet i Schweiz för en flytt till Nordamerika.

Fortsättning följer, men precis som det framkom redan förra veckan är Theodor Lennström förlorad för Färjestad till nästa säsong.

Artikeltaggar

ExpressenFrölunda HCFärjestad BK HerrGenèveIshockeyNHLNordamerikaSchweizTheodor Lennström

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.