Hoppa till huvudinnehållet

Forshaga är mycket nära kvalserien efter ny förlust: ”Känns tufft”

Publicerad:
Forshaga med forwarden William Johannesson föll hemma mot KRIF. Arkivbild.
Forshaga med forwarden William Johannesson föll hemma mot KRIF. Arkivbild. Foto: Tommy Andersson

Forshaga föll med 1–4 hemma mot KRIF och nu talar väldigt mycket för att FIF behöver kvala sig kvar i hockeyettan.

För att FIF ska undvika kval får Mörrum inte inkassera fler poäng på sina två sista matcher och Forshaga behöver dessutom på sin enda återstående match hämta ikapp tre pinnar plus 30 mål på Mörrum.

Kvällens Forshaga IF-match var lagets näst sista i vårserien av hockeyettan södra och FIF var inför nedsläpp i Ängevi ishall i ett minst sagt prekärt läge. Tabellnian Forshaga, alltså på negativ kvalplats, hade tolv poäng på 16 matcher och även åttan Mörrum Gois stod på tolv pinnar, men på 15 omgångar och dessutom en bättre målskillnad på 21.

Upp till sjunde plats för FIF var det inför onsdagskvällens match fem poäng. Och Forshaga kunde haft en lättare uppgift den här aftonen eftersom tvåan KRIF gästade Värmland. Ett KRIF på jakt efter serievinst som garanterar en plats i slutspelet för att nå allsvenskan.

Stark start av Blekingegänget

KRIF började också den första perioden mycket bra och bortalaget var ytterst nära ett tidigt ledningsmål på Forshagamålvakten Gustav Griborn som å sin sida gjorde många fina räddningar redan under de första 20 minuterna. KRIF var i 1–0-ledning inför den andra perioden med skottövertag 14–5.

Hemmagänget kom ut starkt i andra perioden och var nära en kvittering på Felix Tengvall i bortakassen. Forshaga fortsatte dock dra på sig utvisningar och det var i den spelformen som KRIF tillverkade 1–0-baljan. FIF gjorde ett tappert jobb i boxplay och William Johannesson var sedan inte långt ifrån ett hemmamål. Båda lagen var ytterst nära målpling i andra men inför den tredje var det fortsatt 1–0 för gästerna från Kallinge i Blekinge som ledde skotten med 23–11.

Kalldusch för FIF

18 sekunder in i tredje kom 2–0 för KRIF från Vincent Reimer och det skottet såg inte otagbart ut för Griborn. KRIF utökade snabbt till 3–0 genom Lucas Jidenius innan FIF var nära att svara med en reducering men skottet tog i målramen. 1–3 för Forshaga kom istället med 6.35 kvar av tredje och det var backen Anton Wiklund som nätade. Wilson Johansson hade ett friläge för 2–3 och med utplockad keeper var FIF oerhört nära fler mål, men det blev förlust med 1–4 efter en sista bortabalja i tom bur.

Nian Forshaga har nu en match kvar av vårserien södra och det är tre poäng upp till Mörrum som är åtta och på säker mark och Forshaga behöver även hämta in 30 mål på grund av sämre målskillnad. Mörrum vann i kväll hemma mot Tyringe SoSS med 6–0 och Mörrum har två matcher kvar att spela.

Summa summarum: För att det inte ska bli kvalserie för Forshaga får Mörrum inte ta fler poäng och Forshaga behöver ta tre poäng i sin sista omgång samt även hämta in de 30 mål som skiljer lagen åt.

Tim Rivest är huvudtränare i hockeyettanlaget Forshaga IF.
Tim Rivest är huvudtränare i hockeyettanlaget Forshaga IF. Foto: Tommy Andersson

”Vi gjorde en bra match”

Forshagas huvudcoach summerar nederlaget mot KRIF enligt följande:

– Det känns tufft. Vi krigade på bra och gjorde en bra match. Det är små marginaler, säger Rivest:

– Det gäller att ”casha in” när man får sina målchanser.

Tim Rivest fortsätter:

– Vi kommer få kvala om vi inte vinner med typ över 20 mål och så vidare. Men oavsett vill vi avsluta bra och bygga på vårt spel för det kommer vi behöva framöver oavsett.

– Vi har satt oss själva i den här situationen och det är vi som ska ta oss ur det, ingen annan.

”En helhjärtad insats”

FIF:s lagkapten Linus Carlsson ger sin syn på onsdagskvällens match.

– Det är tufft. Vi gjorde en helhjärtad insats och vi har haft problem med måleffektiviteten egentligen hela vårserien och det syntes i dag, säger den 22-årige backen Carlsson och fortsätter:

– Vi har ett sargat självförtroende på isen och det speglade matchen. Vi tog lite onödiga utvisningar och hade svårt att få med oss utdelning också.

Sista omgången spelas på söndag och Forshaga möter Köping HC på bortaplan. Tiondeplacerade Köping står på fem poäng och är redan klart för kvalserien.

Mål, Forshaga: Anton Wiklund.

Artikeltaggar

Forshaga IF IshockeyHockeyettanIshockeyLinus CarlssonTim RivestVärmlands länWilliam JohannessonWilson JohanssonÄngevi ishall

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.