Hoppa till huvudinnehållet

Profilens dom om värmländska lagen inför första playoffrundan: ”Spelar grinigt”

Publicerad:
På onsdagen inleds playoffspelet till Hockeyettans kvalserie. Foto: VF Arkiv/Bildbyrån

Grums IK, Hammarö HC, IFK Munkfors och Kils AIK blev de fyra lagen som tog sig vidare till den första playoffrundan inför kvalserien till Hockeyettan.

Profilen Carl Berglund, med förflutet i BIK Karlskoga men till vardags i Karlskoga IK, har satt plus och minus på samtliga lag.

Grums IK

• Placering i grundserien: 1

• Playoffmotstånd: Malungs IF

Berglunds +

”Har ett ganska brett lag med tre bra femmor som kan producera i båda riktningarna. Deras stora styrka är helt klart bredden och under de sista matcherna har de visat mer stabilitet. Det finns även några skickliga spelare i powerplay, där har de varit tuffa att möta”.

Berglunds –

”Tappet av målvakten Andreas Kåberg till Comet Halden var så klart tufft, men jag tycker att man har fullgoda ersättare. Sedan är det klart att man hade behövt en sådan som Kåberg i ett playoff som kan spika igen totalt”.

Hammarö HC

• Placering i grundserien: 2

• Playoffmotstånd: Orsa IK

Berglunds +

”Det lag som enligt mig spelat med högst fart, de har en ungdomlig entusiasm. Det går väldigt fort när man möter med, det kryllar av skridskostarka spelare i det laget och dessutom har de precis som Grums haft en bra powerplay som kanske varit det tuffaste att möta i serien med Fredrik Thörner i spetsen”.

Berglunds

”Frågan är om tappet av Viktor Stark är för stort... Han vann poängligan av en anledning, det ska bli spännande att se om Victor Sandberg och Axel Ivarsson kan ersätta honom på ett bra sätt. Sedan tycker jag att det ibland kan bli lite för mycket ungdomlig entusiasm i lagt. De gillar att tuta och köra, men det kan straffa dem i långa loppet när de möter lite äldre och rutinerade lag. De får passa sig så de inte går bort sig och åker på massa kontringar”.

IFK Munkfors

• Placering i grundserien: 3

• Playoffmotstånd: Fagersta AIK

Berglunds +

”Har ett ganska jämt lag som spelar grinigt och tufft, många i truppen trivs med det. De är jobbiga och tunga att möta och har nu fått in spetsen de saknat med tjeckerna Michal Matiasko och Erik Cermak. Det är två bra värvningar som kommer tillföra mycket”.

Berglunds

”Ska de gå långt måste de hålla sig borta från utvisningsbåset. Det känns som att de i vissa matcher har tappat det lite och dragit på sig allt för många onödiga utvisningar och matchstraff. Det viktigaste för Munkfors nu är att hålla sig på banan och fokusera på det de är bra på”.

Kils AIK

• Placering i grundserien: 4

• Playoffmotstånd: IFK Arboga

Berglunds +

”Precis som Hammarö är det ett lag som spelar med hög fart. De har kommit igång efter en tuff start på säsongen och spelat bättre och bättre. Dessutom har de ett målvaktsspel som är väldigt bra”.

Berglunds –

”Jag upplever att de spelar lite för mycket kontringshockey och skickar långa puckar. Det blir lite för enspårigt och funkar det inte kommer de bli tillbakatryckta”.

Här är vägen till Hockeyettan

Första rundan

IFK Arboga - Kils AIK

Hammarö HC - Orsa IK

Falu IF - Hallstahammars HK

Grums IK - Malungs IF

Valbo HC - IFK Hallsberg

Fagersta AIK - IFK Munkfors

(Bäst av tre)

Andra rundan

I kronologisk ordning får de tre högst rankade lagen (mest totalpoäng från seriespelet) som tagit sig vidare, välja vilket av de tre lägst rankade lagen man vill möta.

(Bäst av tre)

Tredje rundan

De tre lagen som återstår kommer få sällskap av ett lag från ettan för att bilda en kvalserie. Topp två därifrån spelar Hockeyettan nästa säsong.

Artikeltaggar

Calle BerglundGrums IK HockeyHammarö HCHockeytvåanIFK MunkforsIshockeyKils AIK

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.