Hoppa till huvudinnehållet

Werner om värvningsprocessen – hoppas på fullträff: ”Väldigt hög högsta nivå”

Publicerad:
Degerfors fyller på truppen med Peter Gwargis, som ansluter på lån från Malmö FF.
Degerfors fyller på truppen med Peter Gwargis, som ansluter på lån från Malmö FF. Foto: LUDVIG THUNMAN

En skadedrabbad spelare i slutfasen av sin rehab – men med potential att bli en fullträff.

Så ser Degerfors på nyförvärvet Peter Gwargis som ansluter på lån från Malmö FF över kommande säsong.

– Men vi får ha respekt för att han inte har spelat på länge, säger sportchef Patrik Werner.

När yttern Albin Mörfelt behövde operera foten började Degerfors se över möjligheterna till att hitta en ersättare.

Under en lång period har siktet varit inställt på Malmö FF:s Peter Gwargis – som fått speltid i Premier League tillsammans med Brighton men haft en brokig tid sedan dess.

Sommaren 2021 återvände han till svensk fotboll och skrev på för storklubben Malmö FF. Speltiden uteblev dock under hösten och i början av 2022 lånades han ut till sin gamla klubb Jönköping Södra. Vilket också är orten Gwargis ursprungligen kommer ifrån.

Redan efter tre matcher tog säsongen slut för Gwargis när en vridning resulterade i att korsbandet gick av. En skada han nu är på väg tillbaka ifrån.

– Han är så gott som redo att börja träna för fullt, han är i slutsteget men är inte redo för att användas i match. Det är en månad bort ungefär, vi kommer vara försiktiga och låta honom trampa igång – men vi räknar inte med honom i matchspel innan slutet av mars, säger Patrik Werner och fortsätter:

– Klart det är en liten chansning med tanke på det, men Malmö har ett väldigt bra medical team och det är deras bedömning vi går på. Nu tar vår fysio över och fortsätter jobba med honom.

Peter Gwargis skadade sig under tiden han var utlånad till Jönköping Södra.
Peter Gwargis skadade sig under tiden han var utlånad till Jönköping Södra. Foto: DANIEL ERIKSSON

”Hans förstaval”

I förra veckan kom uppgifter om att Degerfors och även allsvenska konkurrenten Sirius var intresserade av Gwargis. Samtidigt hade Malmö FF varit tydliga med att de gärna såg att han gick på lån.

– Det har varit en process som varit i gång länge. Vi har också velat ha lite is i magen och följa hur hans rehab har gått, men Degerfors har varit hans förstaval och vi har varit ganska trygga i att det skulle bli av.

Sett till den svåra skada Gwargis är på väg tillbaka ifrån finns det såklart en liten osäkerhetsfaktor kring statusen. Werner ser därför att klubben behöver ha tålamod – samtidigt som han medger att potentialen är såpass hög att värvningen skulle kunna mynna ut i en fullträff.

– Så är det. Men vi kan inte tro att han ska göra hattrick i premiären, men utan bakslag hoppas vi såklart att det ska bli bra. Han är hungrig, vill köra hårt men vi får ha lite balansgång och respekt för att han varit borta i tio-elva månader. Men det finns en väldigt hög högsta nivå.

Werner söker fortfarande efter sin nummer nio i anfallet och ser Gwargis som en ren ersättare till Mörfelt.

– Han har en bra fot och en spelartyp som passar in hos oss. Han kommer ju att konkurrera med Campos, Örqvist, Dijan och det gänget. Han är inte tänkt som nia, säger Werner.

Artikeltaggar

Albin MörfeltDegerforsFotbollIK Sirius BKJönköpingMalmöMalmö FFPatrik WernerPeter GwargisPremiärerPremier LeagueSport

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.