Hoppa till huvudinnehållet

40 vårdvikarier sökes – här är de nyinflyttade på jobbjakt

Publicerad:
Reporter Daniel Olausson
Daniel Olausson
daniel.olausson@vf.se
Munkforsbon Johanna Lindberg är intresserad av att jobba inom vård och omsorg. ”Jag gillar att jobba med människor”, säger hon.
Munkforsbon Johanna Lindberg är intresserad av att jobba inom vård och omsorg. ”Jag gillar att jobba med människor”, säger hon. Foto: Daniel Olausson

Torsdagens rekryteringsträff blev en succé.

En av många Munkforsbor som sökte jobb var Johanna Lindberg, som riktat in sig på omsorgen.

– Och kanske skolan, jag gillar att jobba med människor, ler hon.

Den kommunala omsorgens behov av personal har vi rapporterat om tidigare. I Munkfors söker man ett 50-tal nya vikarier, varav 40 till omsorgen, till sina verksamheter och en av dem som tog chansen att träffa verksamhetscheferna under kommunens rekryteringsträff på torsdagseftermiddagen var alltså Johanna Lindberg – vårdstudent och redan timvikarie inom äldreomsorgen.

– Men jag känner också att skulle vilja vikariera på LSS, säger hon.

Vad är det som lockar med omsorgen?

– Det är väl att ingen dag är den andra lik, det finns alltid något man kan hitta på. Och både inom LSS och äldreomsorgen får man vara med personerna, prata med dem och lära känna dem. Det är roligt. Du ger mycket, men du får också mycket tillbaka.

Kommunens personalchef Therese Pettersson och Ingela Gustavsson, enhetschef LSS, hade fullt upp under torsdagseftermiddagens rekryteringsträff.
Kommunens personalchef Therese Pettersson och Ingela Gustavsson, enhetschef LSS, hade fullt upp under torsdagseftermiddagens rekryteringsträff. Foto: Daniel Olausson

Personalchefen Therese Pettersson rör sig vant runt i lokalen med ett stort leende på läpparna. Att Munkforsborna bokstavligt talat skulle hänga på låset och bilda köer vid de olika montrarna hade hon inte räknat med.

– Vi har fått in 15 ansökningar bara under den första halvtimmen och det är mest intresse för vård och omsorg, vilket är jätteroligt för det är också där vi har det största behovet, säger hon.

En fullträff

När vi återkopplar på fredagsmorgonen kan hon konstatera att det dessutom blev ett av de deltagande företagen som hittade den kompetens den sökte, samt att man kommer köra konceptet på nytt.

– Vi kan redan nu säga att rekryteringsträffen har fallit mycket väl ut och att informationen om evenemanget har nått ut till många, säger hon.

Emma Hansen är nyinflyttad med familjen i Munkfors och sonderar mest arbetsmarknaden för att försöka hitta sig en sysselsättning närmare hemmet. Här tillsammans med barnen Malva och Helmer.
Emma Hansen är nyinflyttad med familjen i Munkfors och sonderar mest arbetsmarknaden för att försöka hitta sig en sysselsättning närmare hemmet. Här tillsammans med barnen Malva och Helmer. Foto: Daniel Olausson

Rekryteringsträffen lockade även den nyinflyttade familjen Hansen/Kalrot. Emma Hansen jobbar idag med solpaneler i Arvika medan hennes sambo Mikael är teknikkonsult med Torsby som utgångsort.

– Så vi funderar på om det kanske kan finnas något bra jobb lite närmare. Det är värt ganska mycket att slippa pendla, säger Emma som redan har sonderat arbetsmarknaden.

– Och jag måste säga att jag är positivt överraskad av Munkfors. Det är ett väldigt bra ställe att bo på, säger hon innan hon lämnar lokalerna tillsammans med barnen Malva och Helmer.

Artikeltaggar

ArbeteArvikaMunkforsOmsorgTorsbyVårdVård och omsorgÄldreomsorg

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.