Hoppa till huvudinnehållet

Resenärerna ratar flygförslaget: ”Då tar jag tåget och sover på hotell”

Publicerad:
Stockholmsbon Per Petersson har inte använt flyglinjen särskilt mycket, men han har funderat på det och ser det som en bra möjlighet.
Stockholmsbon Per Petersson har inte använt flyglinjen särskilt mycket, men han har funderat på det och ser det som en bra möjlighet. Foto: Daniel Olausson

En skulle till barnen i Wien, den andra till familjen i Stockholm.

Men både Gerard Stepan och Per Petersson är tveksamma till att flytta flyglinjen till Karlstad.

– Då tar jag tåget och sover på hotell, säger Gerard Stepan.

De båda har precis checkat in bagaget och får se det förhållandevis lilla flygplanet gå ned för landning utanför fönstret.

Det kommer från Torsby och bara de två resenärerna får gå ombord styr det vidare mot Arlanda, en resa på lite drygt en timme.

– För mig tycker jag att det fungerar väldigt bra, säger Gerard Stepan som sedan får övernatta på Arlanda innan han kan flyga vidare till Wien.

Österrikaren rycker av sig sin varselväst som med texten voestalpine på sig avslöjar var det är han gör sina regelbundna besök i länet.

– Ja, jag har varit här en vecka och är här ungefär en gång i månaden. Och då använder jag flyget.

Förändring först 2027

Både han och Per Petersson, som är på konsultuppdrag i Hagfors på regelbunden basis, har förstås noterat flygutredningens förslag om att avveckla flyglinjen till och från Arlanda, vilket skulle göras när nuvarande trafikplikt går ut i oktober 2027 om förslaget går igenom.

– Jag tycker det är supertråkigt, det är ju en jättebra möjlighet för vintertid tar det ändå en 4,5 timmar att köra hit, så det är en superbra möjlighet, säger Per Petersson som av praktiska skäl inte använder sig av flyglinjen så ofta.

– Det här blir andra gången. Men jag har faktiskt funderat på det och har kollegor som använder planet mer än jag gör.

Både inför avtalsperioderna med start 2011 och 2015 föreslogs flyglinjen flyttas från Hagfors/Torsby till Karlstad.
Både inför avtalsperioderna med start 2011 och 2015 föreslogs flyglinjen flyttas från Hagfors/Torsby till Karlstad. Foto: Daniel Olausson

Förslaget lyder som bekant att flytta flyglinjen till Karlstad och ersätta den i Hagfors och Torsby med flygbussar och flygbilar, vilket har föreslagits vid åtminstone ett par tillfällen tidigare.

Även när Trafikverket i april förra året fattade beslut om förlängd allmän trafikplikt från oktober 2023 till oktober 2027 noterades det i beslutet att alternativa åtgärder skulle kunna möta Trafikverkets krav på tillgänglighet, åsyftande då att en flygbuss från Hagfors eller Torsby skulle ta lite knappt en timme.

Men det vore inte ett alternativ för någon av de båda resenärer som på torsdagen flög till Arlanda.

– Nej, det skulle ta för lång tid, då tar jag bilen istället. Det tar ändå ett tag att ta sig hem ändå när jag har landat i Stockholm, så då blir det bilen, säger Per Petersson.

Det är idag Amapola som trafikerar flyglinjen till och från Arlanda.
Det är idag Amapola som trafikerar flyglinjen till och från Arlanda. Foto: Daniel Olausson

Gerard Stepan är också tveksam.

– Nej, då skulle jag nog ta tåget till Karlstad istället, och bo på hotell. Så får någon av mina kollegor hämta mig, säger han.

– Jag tycker det vore tråkigt om flyglinjen flyttades, samtidigt förstår jag. Det är inte ofta det är folk som flyger.

LÄS OCKSÅ:

Förslaget: Avveckla flyglinjen till Arlanda och ersätt med bussFår slåss för flyglinjen – igen: ”Känns som en ganska stor uppförsbacke”

Artikeltaggar

ArlandaÅtgärderBeslutFlygtrafikHagforsHotellNäringslivResorTorsbyTrafikTrafikverket

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.