Hoppa till huvudinnehållet

Rivstart för nya arenahotellet – ett projekt på cirka 100 miljoner

Publicerad:
Kommunalrådet Anders Tallgren (S) och Carl-Johan Sahlström (CG Solution) gav projektet Mästaren en rivstart. Hanna Åkerstedt (First Hotel River C), Stefan Larsson (Färjestad BK) och Björn Ahlqvist (Ferroman) bistår i rivningsarbetet. Foto: Peter Bäcker

På torsdagen var det rivstart för tillbyggnaden av Löfbergs Arena.

Förhoppningsvis är nybygget, som bland annat ska inrymma ett hotell med 66 rum, klart till SM-slutspelet 2024.

– Det siktar vi på, säger Hanna Åkerstedt, hotelldirektör på First Hotel River C i centrala Karlstad.

Hotellet, som får namnet River C Arena, kommer att husera på våningsplan två, tre och fyra i femvåningsbyggnaden. Många av rummen får utsikt över Klarälven.

– Vi delar andra våningen med gymmet, förtydligar Hanna Åkerstedt.

Ett eget gym har under ett antal år stått högt upp på ishockeyföreningens önskelista. Nu blir det av. Gymbesökarna får hålla till på våning ett och två i byggnaden som kommer att ligga på den asfalterade ytan mellan Löfbergs arena och Klarälven.

Tanken är att River C Area ska vara obemannat med självincheckning.

– Självincheckning är inte detsamma som budget. Det blir en hög teknisk lösning. Hotellet får också några sviter och frukosten serveras i The Locker room, säger Hanna Åkerstedt.

Sture Emanuelsson, styrelseordförande i Ismåsen fastigheter, höll i torsdagens pressträff där de blivande hyresgästerna fick en symbolisk nyckel till byggnaden som ska vara klar i mars eller april 2024.
Sture Emanuelsson, styrelseordförande i Ismåsen fastigheter, höll i torsdagens pressträff där de blivande hyresgästerna fick en symbolisk nyckel till byggnaden som ska vara klar i mars eller april 2024. Foto: Peter Bäcker

Förutom ishockeygäster, som till SHL-matcher och ungdomscuper, hoppas Hanna Åkerstedt locka travpubliken.

– Färjestadstravet är en stor aktör. Sedan tänker jag att när den nya bron blir klar är det nära till arenastaden på Råtorpssidan. Alla hotellgäster i Karlstad vill dessutom inte bo centralt och det är inte längre än tre kilometer till Stora torget, säger Hanna Åkerstedt och lägger även till att Löfbergs arena har lokaler för konferenser.

Hotelldirektören Hanna Åkerstedt berättar det nya arenahotellet får 66 rum. Förhoppningsvis kan de första gästerna checka in lagom till SM-slutspelet 2024.
Hotelldirektören Hanna Åkerstedt berättar det nya arenahotellet får 66 rum. Förhoppningsvis kan de första gästerna checka in lagom till SM-slutspelet 2024. Foto: Peter Bäcker

Den nya byggnaden, som blir på knappt 5 000 kvadratmeter, erbjuder även kontor. CG Solution och Ferroman engineering har skrivit hyreskontrakt med Ismåsen fastigheter som äger de inte ishockeyknutna delarna av Löfbergs arena.

– Produktionstiden blir ungefär ett år, så vi räknar med att det ska vara klart i mars eller april 2024, säger Sture Emanuelsson, styrelseordförande i Ismåsen fastigheter.

Lagom till att Färjestad spelar SM-slutspel 2024?

– Det vore lämpligt, svarar Sture Emanuelsson med ett leende.

Projektet, som döpts till Mästaren, har en budget på cirka 100 miljoner kronor.

– Det känns bra att kunna göra en rivstart i en tid när man får lägga ner extra arbete och möda för att hitta rätt med intäkter och kostnader i projekten, säger Sture Emanuelsson innan de blivande hyresgästerna symboliskt går loss på byggnaden som idag bereder plats för mediebussar och insläpp för bortasupportrar.

– Ibland måste man riva för att bygga nytt och därav att vi kallar det för en rivstart, säger Emanuelsson.

Artikeltaggar

Bostad och byggenEkonomiFärjestad BK HerrFastigheterFirst Hotel River CHanna ÅkerstedtHotellKarlstadKlarälvenLöfbergsLöfbergs ArenaSHLSture Emanuelsson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.