Hoppa till huvudinnehållet

Han föreslås bli ny rektor för Karlstads universitet

Publicerad:
Smålänningen Jerker Moodysson kan bli Karlstads universitets nya rektor.
Smålänningen Jerker Moodysson kan bli Karlstads universitets nya rektor. Foto: FOTOGRAF PATRIK SVEDBERG

Jerker Moodysson är föreslagen till rektorsposten vid Karlstads universitet. Nu är det upp till regeringen att besluta om han är rätt person för jobbet.

Det var under torsdagen som en enig styrelse meddelade att det blir Jerker Moodysson som presenteras för regeringen. I dag är han vd och akademisk ledare vid Internationella Handelshögskolan i Jönköping, men också professor. Hans forskning har varit fokuserat på innovationernas geografi och dynamiken i regionala ekonomier.

Efter 6,5 år i Jönköping är han nu redo för nya utmaningar.

– Jag vill bli rektor vid Karlstads universitet eftersom jag ser möjligheter att bidra till vidare utveckling av ett redan starkt lärosäte. Karlstad liknar Jönköping och universitetet spelar en regional roll i samhället och näringslivet på ett liknande sätt som högskolan gör här, sade Jerker Moodysson i en intervju med Kau i januari.

Nu är det upp till regeringen att fatta beslut, men när är ännu inte klart.

– Det varierar hur snabbt det går. Men vi hoppas förstås på ett beslut så snabbt som möjligt, säger styrelseordförande Pam Fredman i ett pressmeddelande.

Artikeltaggar

ForskningKarlstadKarlstads universitetSkola och utbildningUniversitet

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.