Hoppa till huvudinnehållet

Drog ut fel tänder på flicka – nu anmäler regionen sig självt

Publicerad:
Foto: Martina Holmberg / TT

En ung flicka fick fel tänder utdragna i samband med en tandregleringsbehandling, nu anmäler Region Värmland sig självt till Ivo enligt Lex Maria.

Det var i augusti i fjol som flickan i samband med en tandregleringsbehandling skulle dra ut två tänder som en del av behandlingen. Region Värmland skriver i sin anmälan till Ivo, Inspektionen för vård och omsorg, att tandläkaren som jobbar på Folktandvården inte ska ha kontrollerat vilka tänder det handlade om innan de drogs ut. I stället drog tandläkaren ut två tänder på fel sida av munnen.

Efter den felaktiga behandlingen har nu flickan fått ett ännu större behov av tandreglering.

Artikeltaggar

IvoRegion VärmlandVård och omsorg

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.