Hoppa till huvudinnehållet

Anders om nya uppdraget: ”Vi har en hel del på gång”

Publicerad:
Anders  Halvarsson valdes på onsdagskvällen till ny ordförande för föreningen Skutbergets wenner.
Anders Halvarsson valdes på onsdagskvällen till ny ordförande för föreningen Skutbergets wenner. Foto: Håkan Strandman

Anders Halvarsson valdes på onsdagen till ny ordförande i föreningen Skutbergets wenner. Han efterträder Thomas Martinsson.

Anders Halvarsson, som har styrelseerfarenhet från såväl föreningar som aktiebolag, har varit engagerad i Skutbergets wenner under de senaste åren. Han säger att han tar sig an uppdraget som ordförande ”med största ödmjukhet”.

– Thomas (Martinsson, reds. anm) har ju lett föreningen på ett utmärkt sätt och jobbat stenhårt, säger han.

Anders Halvarsson framhåller samtidigt att det varit nödvändigt att utse en ny ordförande – kanske framförallt för att slutligt sätta punkt för det kapitel som handlat om en eventuell temaparks placering på Skutberget där föreningen tog strid mot kommunen.

– Nu har vi fått en bra dialog med kommunen och ska börja på ny kula. Och vi har en del på gång, även om jag inte kan gå in exakt på vad det är.

Karlstads kommun har tagit fram ett planprogram för Skutbergets utveckling de närmaste åren. Anders Halvarsson menar att Skutbergets wenners roll framöver mest kommer rikta in sig på saker som kan genomföras på området utan att det påverkar politikens planer.

– Skutberget ska vara en plats dit alla kan komma närsomhelst. Det är grunden för föreningen, säger han.

Artikeltaggar

AktiebolagAnders HalvarssonEkonomiKarlstads kommunPolitikSkutbergetThomas Martinsson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.