Hoppa till huvudinnehållet

Wallin: ”Många letar – men det är ytterst få som är tillgängliga”

Publicerad:
Reporter Johan Ekberg
Johan Ekberg
johan.ekberg@vf.se
Rickard Wallin menar att Färjestads sportsliga stab vänder på alla stenar som finns i jakten på att hitta något man känner kan förbättra laget.
Rickard Wallin menar att Färjestads sportsliga stab vänder på alla stenar som finns i jakten på att hitta något man känner kan förbättra laget. Foto: Peter Bäcker

En tredjemålvakt är på plats.

Men om det blir någon mer värvning för Färjestad innan fönstret stänger, är högst oklart.

– Agerar gör vi, men det är inte samma sak som att faktiskt värva, säger Rickard Wallin.

Färjestads sportdirektör berättade i VF-sporten förra veckan om planen under sista veckan innan transferfönstret stänger.

En vecka senare, med 36 timmar kvar innan stängning, har inget ytterligare nyförvärv presenterats – och Wallin och hans team med analytikern Erik Wilderoth och scouten Patrik Hansen jobbar vidare.

– Vi som alla andra undersöker alla möjligheter. Jag är jättenöjd med det jobb vi gjort utifrån de stenar som vi vänt på. För att agera kan man se på flera sätt. Det behöver inte vara en färdig värvning för att man agerat, säger Wallin och fortsätter:

– Som jag sagt hela tiden måste det vi i så fall värvar vara något som vi tror kommer göra oss bättre. Det är lätt att glömma bort i dessa tider att vi faktiskt har väldigt stort förtroende i det lag vi har. Visst, vi har haft rejält med frånvaro – men vi tror på den trupp vi satt samman.

Därmed inte sagt att Wallin stänger värvningsdörren riktigt än.

– Vi får se om vi kan hitta något som kompletterar, breddar eller bidrar med något element vi tycker saknas. Det tredje alternativet är att man gör en kalkylerad chansning.

Ingen ny Lennström

Marknaden man letar på, är ytterst begränsad.

– Det är många som letar men det finns inte så många spelare tillgängliga och ingen som vill släppa. Det är inte bara att gå all in, som en krönikör nyligen skrev, ler Wallin med riktning undertecknad.

– Det vi verkligen vet är att vi mest sannolikt inte kommer få någon jackpottvärvning likt i fjol med Theodor Lennström. Såna spelare finns inte tillgängliga, det var i fjol som KHL:s beslut att avsluta grundserien gjorde att det kom många bra spelare ut på marknaden.

Färjestads sportdirektör pratar om hur fokus nu innan deadline blir stort just för att det är sista chansen att värva, men att det som verkligen avgör om man blir framgångsrik framåt vårkanten avgörs långt tidigare

– Det är inför och i början av säsongen man ska ha gjort jobbet. Titta även i NHL, även där blir det väldigt mycket fokus innan deadline men det är sällan de spelare som adderas då är de som verkligen avgör åt ett eller annat håll.

Calle Odelius, skulle han kunna bli Färjestads sena addering.
Calle Odelius, skulle han kunna bli Färjestads sena addering. Foto: Arkiv

Enligt Expressen jobbar ni på att få Calle Odelius från Djurgården?

– Det har jag inget att säga om, jag vill inte kommentera spelare som tillhört andra klubbar.

Tredjemålvakten klar

Men på ett sätt har Färjestad redan agerat. Enligt NWT blir Bik Karlskogas Marcus Hellgren Smed FBK:s namngivna trea, alltså den målvakt som potentiellt kan kallas in om Karlskogas säsong tar slut innan Färjestads.

– Jag har inget behov av att prata om specifika namn och vill inte prata om andra klubbars spelare. Vi har två jättebra målvakter hos oss och vi har en lösning på plats för en potentiell backup.

Klart sedan länge är att Färjestads italienska jättelöfte Damian Clara är Bik Karlskogas trea.

– Han är dubbelskriven sen i höstas så han kan gå fram och tillbaka mellan klubbarna.

Samma sak gäller Lucas Forsell, vilket VF-sporten berättade om redan i går.

– Möjligheten finns där. Sen är inte tanken att han ska hoppa fram och tillbaka, men det är bra att det finns en möjlighet för unga spelare att få speltid.

Artikeltaggar

Calle OdeliusDamian ClaraExpressenFärjestad BK HerrIshockeyKHLLucas ForsellMarcus Hellgren SmedNHLNyförvärvRickard WallinSport

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.