Hoppa till huvudinnehållet

Fredrik, 43, förlorade mot cancern – insamling i hans ära rusar: ”Helt sjukt”

Publicerad:
Reporter Daniel Olausson
Daniel Olausson
daniel.olausson@vf.se
Fredrik Olsson gick bort i slutet av januari blott 43 år gammal. På stationen i Torsby har man gjort i ordning en liten minneshörna.
Fredrik Olsson gick bort i slutet av januari blott 43 år gammal. På stationen i Torsby har man gjort i ordning en liten minneshörna. Foto: Privat

I slutet på januari förlorade deltidsbrandmannen Fredrik Olsson, 43, sin kamp mot cancern.

En insamling i hans ära har precis passerat 20 000 kronor.

– Vad jag förstår så var han en väldigt omtyckt person, säger initiativtagaren Jimmy Geller.

Skåningen är själv deltidsbrandman och grundare av den slutna Facebook-gruppen där yrkesverksamma från hela Sverige sedan våren 2014 har kunnat utbyta erfarenheter med varandra.

Man har också genom åren utfört ett flertal insamlingar av olika slag, och när Jimmy Geller fick höra om sin Torsbykollegas bortgång startade han en på cancerfonden.se.

Den är i skrivande stund precis på väg över 20 000 kronor.

– Det är helt sjukt, faktiskt, säger han och konstaterar att det är ovanligt att insamlingarna brukar ge en sådan respons.

– Det är också en av orsakerna till att jag tog kontakt med er, och det är för att kunna tacka allihop via er. Tack alla som har bidragit och tänkt på Fredrik.

Jimmy Geller tog initiativ till den insamling till Cancerfonden som precis har passerat 20 000 kronor.
Jimmy Geller tog initiativ till den insamling till Cancerfonden som precis har passerat 20 000 kronor. Foto: Privat

Jimmy Geller berättar att det finns över 8 600 medlemmar i gruppen och att den dels används som ett sätt att sprida kunskap om vad en deltidsbrandman är, dels och inte minst finns till för att öka sammanhållningen kollegor emellan.

Och det gör den, tycker han.

– Oh ja, absolut! Det handlar mycket om att hålla ihop och att dela erfarenheter med varandra. Deltidsorganisationen är såpass utspridd och olika skött i kommunerna.

– Det är alltid tråkigt när någon av oss avlider, och ibland gör vi också insamlingar riktade direkt till familjerna. Men nu gjorde vi en till Cancerfonden och även om inte de pengarna direkt tillfaller familjen så är det tanken som tillfaller dem.

Klicka här för att komma till Deltidsbrandmännens insamling på cancerfonden.se.

Artikeltaggar

CancerCancerfondenFamiljMänskligtRäddningstjänstenSunneTorsby

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.