Hoppa till huvudinnehållet

Mona Brorssons tudelade känsla: ”Tanken på stafett gör mig nervös”

Publicerad:
Mona Brorsson har gjort ett bra VM så här långt.
Mona Brorsson har gjort ett bra VM så här långt. Foto: MATHIAS BERGELD

Elvira Öberg går en kamp mot klockan för att hinna bli frisk till stafetten.

Men skulle världsstjärnan tvingas kasta in handduken öppnas en chans för värmländska Mona Brorsson att köra VM-stafetten.

– Tanken på en stafett gör mig ganska nervös, säger 32-åringen.

Den enes död kan bli den andres bröd.

Mona Brorsson kan något överraskande behöva kastats in i det svenska stafettlaget på lördag – om Elvira Öberg inte hinner bli frisk.

Öberg missade jaktstarten i söndags på grund av sjukdom och 23-åringen är fortsatt tveksam till att starta onsdagens distanslopp.

Samtidigt som yngsta systern Öberg har isolerats från övriga laget gjorde Mona Brorsson ett imponerade lopp i jaktstarten då hon klättrade från en 20:e- till en 15:e-plats efter totalt två bom.

– Jag är jättenöjd och lite förvånad. Jag kände mig ganska trött innan start faktiskt. Det är lite känslosam för mig, för det här är vinterns bästa tävling. Så skönt att få det i dag, sa hon till Sportbladet efter loppet.

Tudelad känsla

Och till samma sajt beskriver värmländskan situationen hon nu hamnat i.

Att efter att ha kommit till VM som uttalad reserv nu kan få ställa upp i stafetten om Elvira Öberg inte tillfrisknar.

Det är dock ingen Mona Brorsson som är jätteförtjust i det.

– Jag hoppas att Elvira blir frisk snart. För tanken på en stafett gör mig ganska nervös. Så jag vill att hon ska bli frisk, säger Brorsson till Sportbladet.

”Boostar mitt självförtroende”

I tidigare intervjuer har 32-åringen från Koppom varit öppen om den mentala kamp mot nerverna under mästerskapen – inte minst när det kommer till att ställa sig på skjutvallen.

Samtidigt har Brorsson bevisat vid flera tillfällen att hon är en stabil stafettåkare, vilket hon visade så sent som på OS förra året.

– Om någon vill att jag ska köra stafett, så kommer jag åka stafett. Men känslan inför det här mästerskapet har varit tydligt att jag är femte tjej. Ska jag köra stafett vill jag känna att jag kan göra rätt för mig. I dag boostar jag mitt självförtroende väldigt mycket, det är supervärt rent mentalt.

Skidskytte-VM fortsätter på tisdagen med herrarnas distanslopp, medan damerna kör på onsdag.

Artikeltaggar

Mona BrorssonSkidskytteSkidskytte-VM

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.