Hoppa till huvudinnehållet

Förra torsdagen hade jag teamsmöte med överläkaren, min chef plus personalchef

Publicerad:
Reporter Mats Zetterberg
Mats Zetterberg
mats.zetterberg@vf.se
Foto: Noella Johansson/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Förra torsdagen hade jag teamsmöte med överläkaren på Akademiska sjukhusets huntingtongäng, min chef samt min personalchef. Det var ett givande möte som resulterade i tre saker.

Den bästa saken var att jag fortsätter jobba 75 procent och vara sjukskriven resten, åtminstone till sommaren när jag ska på fysiskt återbesök i Uppsala och inte digitalt. Jag tycker det har varit lagom anpassning av min arbetstid. Om jag jobbade mindre skulle det bli stressigt på jobbet. Om jag jobbade mer skulle jag inte få samma återhämtning.

Den andra saken var att jag inte kör bil på ett tag, varken på jobbet eller privat. Jag ska nämligen till Karlstad för att testa min körförmåga. Innan resultatet är redovisat ska jag inte köra bil alls.

Den tredje saken var att jag börjar jobba hemifrån någon dag veckan. Först ska min arbetsplats hemma anpassas med samma stol, skärm och som på jobbet. Det är mest en fördel att jobba hemma. Det finns egentligen bara två nackdelar. Jag tappar det sociala umgänget. Hemma äter jag dessutom ensam och då har ingen koll på om jag får maten i vrångstrupen.

Artikeltaggar

KarlstadKrönikorStressUppsalaVård och omsorg