Hoppa till huvudinnehållet

Värmlandsklubbarna om högdramatiska avslutningen: ”Kommer bli tajt hela vägen”

Publicerad:
Foto: Arkiv

Det är upplagt för dramatik när Hockeytvåan ska avgöras nästa vecka.

VF-sporten har pratat streckstrid, playoff och värvningar med de värmländska klubbarna.

Följande frågor har diskuterats:

1) Hur ser du på era avslutande matcher?

2) Kommer det hända något i truppen innan fönstret stänger?

Hammarö HC

Hammarö HC.
Hammarö HC. Foto: Tommy Andersson

Olle Wahlén, huvudtränare

1) ”Det kommer bli tajt hela vägen till slutet och det känns som det kommer avgöras i sista omgången. Med tanke på att vi var nya som tränare så var vi kanske inte förberedda på att det skulle gå såhär bra. Men det har gjorts en nystart med A-laget som gott lite över förväntan. Vi kommer göra allt för att vinna resten av våra matcher”.

2) ”Vi släppte Victor Stark (bästa poänggöraren) till Norge. Det var en möjlighet för honom som vi inte ville stå i vägen för. Jättekul att han fick den chansen, jag pratade nyligen med honom och han har fått en bra start i Comet. Lite kontakter har vi haft ute om att förstärka, men tabelläget gör det ovisst. Det skulle möjligen vara i Hockeytrean det kan gå att hitta någon. Men det ser lite halvtungt ut just med tanke på läget och att sista matchen spelas 17 februari”.

Grums IK

Grums IK.
Grums IK. Foto: Tommy Andersson

Johan Erkgärds, huvudtränare/sportchef

1) ”I mina planer tar vi full pott, även om vi räknar med två tuffa matcher. Jag ser det som jätteviktigt att sluta etta, det är en prestige att alltid vilja vara bäst. När man dessutom går in i en playoff-serie är det bra att veta att man har hemmaplansfördel”.

2) ”Vi sitter väldigt lugnt i båten, och får även tillbaka Jakob Olsson och Hugo Bergvall. Ska vi ta in någon krävs det exakt rätt personlighet och en spelartyp som vi saknar. Just nu finns det ingen på marknaden som matchar det, men dyker det upp är vi öppna. En med erfarenhet och något att luta sig mot är alltid ovärderligt att få in”.

IFK Munkfors

IFK Munkfors.
IFK Munkfors. Foto: HP Skoglund

Marcus Nilsson, huvudtränare

1) ”Det har varit en bra säsong för oss och vi kan förbereda oss för playoff, vi får väl se vilken placering vi tar till slut. Men truppläget för oss ser bra ut”.

2) ”Det kan öppna upp sig, men som tabellen ser ut får vi se om något lag har något att spela för. Numerärt är vi tillräckligt många, men vi får se om något dyker upp. Vi värvade Ivan Jakubik vid årsskiftet och det är verkligen en spetsspelare (5+2 på 7 matcher). Ett väldigt välkommet tillskott för oss”.

Arvika HC

Arvika HC.
Arvika HC. Foto: Jonas Aspetorp

Linus Strömvall, huvudtränare

1) ”Vi åkte på en jobbig plump (förlust mot Kil). Men har tre matcher kvar och möter Karlskoga som har fjärdeplatsen just nu. Jag tror att det kommer leva till sista omgången. Vi har haft djupa dalar och höga toppar – jag kan tänka mig att många lag upplever oss som obehagliga sett till att vi kan spela som ett topplag. Men också som ett lag som ligger där vi gör nu”.

2) ”Det har inte varit många transaktioner än så länge. Det kan nog lossna lite nästa vecka och säkerligen finns det lag ovanför oss i tabellen som vill förstärka laget. Samtidigt har många av de värmländska lagen rensat ganska rejält tidigare, inte minst lag i Hockeytrean. Vi har ett starkt lag och seriens bästa backpar i Victor Berglind och Jesper Nordin”.

Kils AIK

Kils AIK.
Kils AIK. Foto: Carolina Schützer

Peter Persson, sportchef

1) ”Vi är ett av tre lag som slåss om fjärdeplatsen. Nyckeln blir att alla går ihop och spelar som ett lag”.

2) ”Vi kommer köra på med truppen vi har. Runt jul förstärkte vi med Samuel Eriksson och Jacob Bering som nu tillhör våra topp två-kedjor. Nu är vi rätt nöjda med laget, samtidigt som det inte riktig finns några lediga spelare på marknaden som skulle stärka laget. Det är väl på målvaktssidan vi är lite tunna efter att en av våra två målvakter vi gick in i säsongen med nu är långtidsskadad. Därför har vi behövt fylla på från J20”.

Vägen till Hockeyettan

Första rundan

Ettan möter fyran i grupp A

Tvåan möter trean i grupp A

Trean möter tvåan i grupp B

Fyran möter ettan i grupp B

(Bäst av tre)

Andra rundan

I kronologisk ordning får de tre högst rankade lagen (mest totalpoäng från seriespelet) som tagit sig vidare, välja vilket av de tre lägst rankade lagen man vill möta.

(Bäst av tre)

Tredje rundan

De tre lagen som återstår kommer få sällskap av ett lag från ettan för att bilda en kvalserie. Topp två därifrån spelar Hockeyettan nästa säsong.

Artikeltaggar

Arvika HCGrums IK HockeyHammarö HCHockeytvåanIFK MunkforsIshockeyKils AIK

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.