Hoppa till huvudinnehållet

Så gick det för de värmländska stjärnorna i Nordenkampen

Publicerad:
Henrik Larsson stod för ytterligare ett topplopp när han segrade i Nordenkampen 2023, i Karlstad.
Henrik Larsson stod för ytterligare ett topplopp när han segrade i Nordenkampen 2023, i Karlstad. Foto: JEANETTE DAHLSTRÖM

Henrik Larsson, Melwin Lycke Holm, Olivia Weslien och Sara Forssell var de värmländska stjärnorna som tävlade under Nordenkampen i Eva Lisa Holtz Arena under söndagen.

Sprintstjärnan Henrik Larsson var den enda som lyckades kamma hem fullpott till Sverige.

– Ingen superkänsla men jag är nöjd, säger Larsson.

Henrik Larsson var storfavorit inför landskampens 60-meterslopp. 23-åringen som visat god form den senaste tiden hade inga problem med att leva upp till förväntningarna när han korsade mållinjen som etta med tiden 6.61.

– Det är samma som de flesta loppen, jag tycker inte det känns jättebra men det går fort. Så det är alltid bra för man har ju alltid den där inre känslan vad man är kapabel till och jag känner att det finns mycket kvar, säger sprintstjärnan.

Henrik Larsson som slog svenskt rekord för drygt två veckor sedan, fortsatte att briljera under Nordenkampen. Larsson vann med tiden 6.61, dansken Simon Hansen blev tvåa när han korsade mållinjen med tiden 6.67 och finnen Riku Illuka knep tredjeplatsen med tiden 6.73.
Henrik Larsson som slog svenskt rekord för drygt två veckor sedan, fortsatte att briljera under Nordenkampen. Larsson vann med tiden 6.61, dansken Simon Hansen blev tvåa när han korsade mållinjen med tiden 6.67 och finnen Riku Illuka knep tredjeplatsen med tiden 6.73. Foto: JEANETTE DAHLSTRÖM

Om ett par veckor väntar inomhus-EM i Istanbul för IF Götas superstjärna och så här säger han själv om formen inför mästerskapet.

– Formen är bra, det hade ju varit lite tråkigt om jag satt ett superpers idag liksom för tanken är ju att man ska vara toppad på EM.

Besviken Melwin

Melwin Lycke Holm hade ett fullspäckat schema under kampen när han tävlade i både höjd- och längdhopp.

18-åringen briljerade inledningsvis i höjdhoppet men när ribban höjdes till 2.15 blev det för tufft för den unge stjärnan som rev samtliga tre försök. Även i längdhoppet ville det sig inte för friidrottaren som slutade åtta efter tre övertramp.

– Det fanns mycket fysiskt men jag lyckas inte hålla ihop det mentalt, jag blir för nervös. Jag vågar inte riktigt lita på att det jag kan göra räcker. Sedan av det spiller det över i längden, dagen blir förstörd där, säger en mycket besviken Melwin.

Melwin Lycke Holm deppar efter ett övertramp i längdhoppet. Vann längdhoppet gjorde norske stjärnan Henrik Flåtnes efter ett hopp på 7.74 meter.
Melwin Lycke Holm deppar efter ett övertramp i längdhoppet. Vann längdhoppet gjorde norske stjärnan Henrik Flåtnes efter ett hopp på 7.74 meter. Foto: JEANETTE DAHLSTRÖM

Kampens utropstecken

Distanslöparen Olivia Weslien kom att bli en av kampens utropstecken när hon skrällde och korsade mållinjen som tvåa i 1500-metersloppet med tiden 04:28.

– Det kändes bra, jag hade inte förväntat mig en andra plats idag, skrattar Weslien.

IF Götas nyförvärv i vikt, Sara Forssell, fick en betydligt jobbigare söndag. En svag inledning av 22-åringen resulterade i en femteplats.

– Det var helt okej men det var något som inte kändes 100 men det var kul att vara här och tävla ändå.

Artikeltaggar

Eva Lisa Holtz ArenaFriidrottHenrik LarssonIF GötaKarlstadMelwin Lycke HolmOlivia WeslienSara Forsell

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.