Hoppa till huvudinnehållet

Karlstad IBF U vände underläge och vann

Publicerad:
Kristinehamns IBF förlorade mot Karlstad IBF Ungdom
Kristinehamns IBF förlorade mot Karlstad IBF Ungdom

Karlstad IBF U låg under inför sista perioden i bortamatchen i division 1 Region Svealand dam i innebandy mot Kristinehamn. Men laget vände underläget, och vann, med 8-7 (1-2, 2-4, 5-1) i lördagens match i Brogårdshallen.

– Otroligt tung förlust, vi har matchen först 40, sedan får de in bollarna och det går hela vägen för dem. Som sagt otroligt tung förlust, kommenterade Kristinehamns tränare Viktor Nordmark efter matchen.

Karlstad IBF U:s tränare Filip Andersson tyckte så här om matchen:

– En väldigt svängig match från vår sida. Första två perioderna sitter vi kvar i omklädningsrummet och kommer igång på riktigt först i tredje. Kristinehamn höll det tight och spelade väldigt fysiskt vilket gjorde det svårt för oss att komma igenom. Med tio minuter kvar börjar de backa hem vilket gör att vi tillåts att spela vårt spel och får in fem mål på några minuter. En fantastisk krigarinsats från hela laget där alla bidrar till dagens vändning och seger.

Tova Vaara stod för Karlstad IBF U:s avgörande mål med bara 23 sekunder kvar av matchen.

Kristinehamn startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av Jennifer Lid Nilsson och Wilma Olsson innan Karlstad IBF U svarade och gjorde 2-1 genom Ellen Skantz.

Även i andra perioden var det Kristinehamn som var starkast. Laget vann perioden med 4-2 och ställningen efter två perioder var 6-3.

Karlstad IBF U hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 1-5 och matchen med 8-7.

Noterbart är att Karlstad IBF U:s Ellen Skantz stod för två mål och ett assist och Sofie Ekberg hade tre assists. Dessutom att Kristinehamns Jennifer Lid Nilsson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Kristinehamn har en vinst och fyra förluster och 17–39 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Karlstad IBF U har två vinster och tre förluster och 23–27 i målskillnad. Det här var Kristinehamns fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Karlstad IBF U:s andra uddamålsseger.

Med fyra omgångar kvar är Kristinehamn på tionde plats i tabellen, medan Karlstad IBF U är på sjätte plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 18 februari. Då möter Kristinehamn IBK Sala i Sporthallen Lärkan 15.00. Karlstad IBF U tar sig an Lillån hemma 11.30.

Artikeltaggar

BrogårdshallenDivision 1 Region SvealandInnebandyKarlstad IBF UngdomKristinehamns IBF

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.