Hoppa till huvudinnehållet

Ny miljonsatsning på Södra viken – sedan är det stopp: ”Har mer akuta projekt”

Publicerad:
Kommunen satsar ytterligare miljoner vid SG/Södra viken, den här gången är det ett nytt värmesystem som ska installeras.
Kommunen satsar ytterligare miljoner vid SG/Södra viken, den här gången är det ett nytt värmesystem som ska installeras. Foto: Daniel Olausson

Satsningarna på SG/Södra viken bara fortsätter.

Men efter det nya värmesystemet är det nog stopp på ett tag.

– Vi har andra mer akuta projekt, som Brogården som närmast står inför en totalrenovering, säger kommunalrådet Henrik Frykberger (M).

Det är knappt att de nya lokalerna för både maskiner och människor hann invigas och tas i bruk i början på hösten innan klartecken gavs för det elevboende som när det står klar lagom till kommande hösts terminsstart ska husera ytterligare 32 elever på plats i skolan.

Och på onsdagens kommunstyrelsesammanträde tog politiken ännu ett investeringsbeslut rörande gymnasieskolan – nämligen att investera 12,5 miljoner kronor på ett helt nytt värmesystem.

Flisanläggning

Och det blir en flisanläggning som ska ersätta den pelletspanna man idag hyr av en extern aktör.

– Det ligger i tiden, och var ska man ha en uppvärmning med flis om inte på en skogsbruksskola, frågar sig Henrik Frykberger och utvecklar hur tillskottet kan användas i elevernas utbildning.

– Vi har ju investerat tungt på Södra viken under ett antal år nu och det är en medveten satsning och där politiken har varit rakt över eniga om att det är en viktig anläggning och viktig skola för inte bara Sunne, utan för hela länet.

Henrik Frykberger (M) förklarar att det efter Södra viken är totalrenoveringen av äldreboendet Brogården som står på tur.
Henrik Frykberger (M) förklarar att det efter Södra viken är totalrenoveringen av äldreboendet Brogården som står på tur. Foto: Daniel Olausson

Värmesystemet finansieras genom att medel från andra projekt flyttas om och med flisanläggningen väl på plats har man investerat färdigt på Södra viken för en tid, där alltså Brogården blir nästa stora satsning tillsammans med idrottshallen vid Skäggebergsskolan.

– Men den kommer med stor sannolikhet inte bli färdigställd under -23. Förhoppningen är att påbörja byggnation under det här året.

Artikeltaggar

Bostad och byggenBrogårdenByggnationGymnasieskolanHenrik FrykbergerIdrottshallModeraternaSG Södra VikenSkäggebergsskolanSkola och utbildningSkolorSunne

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.