Hoppa till huvudinnehållet

Nobbade nu – men de la Rose håller FBK-dörren öppen: ”Får se vad som händer”

Publicerad:
Reporter Johan Ekberg
Johan Ekberg
johan.ekberg@vf.se
Jacob de la Rose i närkamp med Jan Kovar i torsdagens match mot Tjeckien.
Jacob de la Rose i närkamp med Jan Kovar i torsdagens match mot Tjeckien. Foto: JONAS LJUNGDAHL

Färjestad ville ha hem honom – men valet föll på en förlängning i Fribourg.

Nu berättar Jacob de la Rose varför.

Jacob de la Rose fick i höstas besök av Färjestads sportdirektör Rickard Wallin nere i Schweiz och Wallin var tydlig med att han gärna ville ha hem Arvikasonen till nästa säsong.

Men i januari kunde VF-sporten avslöja att de la Rose var överens med Fribourg om ett nytt avtal, och dagen efter bekräftade klubben att centern blir kvar till 2025.

För Hockeynews berättar värmlänningen nu om beslutet.

– Jag kollade på alternativ i Schweiz och hemma i Sverige. Jag har varit öppen med att jag pratade med Wallin om att komma tillbaka till Färjestad så det var aktuellt men jag är nöjd med beslutet jag tog och som jag sa förut så har jag skrivit på för dom här två åren och sen får vi se vad som händer efter det, säger han till sajten och berättar vidare om hur sonen Douglas fanns med som en faktor:

– Vi fick en son i början av september som föddes i Fribourg. Han blev fem månader för några dagar sedan så det är full fart hemma. Det var också en del i beslutet att vi skulle vara kvar här och han får den erfarenheten att växa upp här så jag är tacksam över att han får vara med på resan också, säger de la Rose.

Artikeltaggar

FärjestadFärjestad BK HerrIshockeyJacob de la RoseRickard WallinSport

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.