Hoppa till huvudinnehållet

Värmländska Votum uppköpt av stort bokförlag: "Får större muskler"

Publicerad:
Votum-grundarna Mari och Lars-Eric Hermansson.
Votum-grundarna Mari och Lars-Eric Hermansson. Foto: Linn Malmén

Det värmländska bokförlaget Votum har köpts upp av Verbum, Sveriges största utgivare av teologisk litteratur.

– Med Verbum som ny ägare ser vi att vi får större muskler och förnyad energi, säger Mari Hermansson, medgrundare till Votum i ett pressmeddelande.

Karlstadsförlaget Votum grundades 2007 av Mari och Lars-Eric Hermansson. Sedan 2011 äger man också Gullers förlag och 2016 köpte Votum även upp barnboksförlaget Speja, där biskop Sören Dalevis och Arvikaillustratören Marcus-Gunnar Petterssons succé "Barnens bästa bibel" gavs ut för ett par år sedan.

– Vår samlade utgivning sträcker sig från fotoböcker med fokus på människor, natur och kultur till barnböcker från 0–15 år. Med Verbum som ny ägare ser vi att vi får större muskler och förnyad energi in i vårt arbete, säger Mari Hermansson i ett pressmeddelande.

– Vi är väldigt glada över att Votum förlag och Speja förlag nu får en stark och stabil ägare i Verbum och tror att vi i kombination med Verbums kompetens och position har förutsättningar att fortsatt skapa högkvalitativ litteratur för alla åldrar och utveckla de områden där vi växt oss starka, fortsätter Lars-Eric Hermansson.

"Finns många likheter"

De båda kommer arbeta vidare i företaget, som blir en självständig enhet och ett helägt dotterbolag till Verbum.

– Vi känner till Votum Media sedan länge och har imponerats av deras utgivning och kreativa produktutveckling. Votum har starka kundrelationer i såväl Equmeniakyrkan som Svenska kyrkan så det finns många likheter i våra verksamheter vilket ger oss bättre förutsättningar att vara relevanta och lyhörda för församlingarnas behov, säger Verbums vd Annika Waldenström.

Artikeltaggar

EqumeniakyrkanEtik och religionFörsamlingarGullers förlagKulturLitteraturMarcus-Gunnar PetterssonPressmeddelandeSören DaleviSvenska kyrkanVerbum

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.