Hoppa till huvudinnehållet

Förskola avvecklas: ”Inte rättvist mot vare sig barnen eller personalen”

Publicerad:
Sannaparkens modulförskola i Kristinehamn ska läggas ner.
Sannaparkens modulförskola i Kristinehamn ska läggas ner. Foto: FOTO: KRISTINEHAMNS KOMMUN

Sannaparkens modulförskola stänger den 1 juli.

Det beslutade politikerna i skolnämnden på torsdagen

– Efter nästan sju år kan vi se att både kvaliteten och arbetsmiljön i lokalerna brister, säger nämndordförande Ulf Engström (S) i ett pressmeddelande.

Enligt pressmeddelande är bakgrunden till beslutet att modulförskolor inte erbjuder samma kvalitet som en permanent förskola.

– Det är inte rättvist mot vare sig barnen eller personalen att vistas i lokaler som inte håller måttet, fortsätter Ulf Engström i pressmeddelandet.

På Sannaparkens förskola i Kristinehamn finns i dag 46 barn och tio anställda.

Vårdnadshavare har redan uppmanats att söka nya förskoleplatser i god tid inför höstterminen. I början av april väntas besked om vilka nya förskoleplatser som erbjuds från och med 31 juli.

”Ambitionen är att familjerna som påverkas av beslutet ska få sina förstahandsalternativ tillgodosedda”, skriver Kristinehamns kommun i pressmeddelandet.

Där står även att personalen kommer att informeras om nya placeringar inom kommunen innan semestern.

Artikeltaggar

BeslutFörskolorKristinehamns kommunPressmeddelandeSkola och utbildningUlf Engström

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.