Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Vad är godkänd utveckling enligt KPL och Skutbergets vänner?

Publicerad:
Motionscentralen på Skutberget.
Motionscentralen på Skutberget. Foto: Helena Karlsson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Men tack, Karlstadspartiet och Skutbergets vänner!

Tack, Karlstadspartiet, för att det höga nya huset på Tullholmen äntligen släckt ner sin fasadbelysning! Sådant skit vill vi inte ska lysa upp och försköna staden! Vi hoppas att fler hus och fasader får släcka ner, kanske rent av privatpersoner som slängt upp en massa ljusslingor till höger och vänster. Nej, bort med allt som lyser upp!

Tack, Karlstadspartiet, för ett ständigt ifrågasättande av allt kommunen gör, och att ni begär ut ett oändligt antal dokument och ställer frågor utan ände till kommunen. Det håller kommunens gubbar sysselsatta, och våra skattepengar kommer till rätt användning, det är ju trots allt viktiga frågor detta och det vore illa om någon annan än ni fick ta del av kommunens resurser.

Tack, Karlstadspartiet, för att ni roddar i frågan om uteserveringar, de ska så klart rivas allihopa, det är väl onödigt att folk är i centrum alls, när de kan vara hemma. Många ser nog verkligen fram emot en sommar utan dessa hinder på gågatorna. Kanske kan ni hitta nåt fel på Bergvik och Välsviken med, så att alla företag och butiker kan gå i konkurs.

Och vi ska inte glömma era kompisar, Skutbergets vänner. Tack till er båda för att vi slipper ett Muminland som kunde givit stadens näringsliv nya kunder och unga arbete! Såna löjligheter vill vi inte ha i vår stad, speciellt inte under kommande lågkonjunktur. Bättre att bastugubbarna och arrendestugorna får ha sin strand i fred.

Tack, Skutbergets vänner, för att äventyrslekplatsen tog två år att bygga istället för två månader! Vem sjutton vill ha skräniga ungar på Skutberget och vilken tur att lekplatsen inte blev så stor som planerat! Men när ska ni se till att Motionscentralen rivs? Lustigt är väl att att arrendatorernas bryggor och deras andra strandnära byggnationer inte verkar falla under någon form av strandskydd?

Och hur är det med frisbeegolfen? Kan ni inte se till att den försvinner också? Och kan folk verkligen få ha så roligt på hög höjd bland träden? Kanske att även någon sportarena kan stänga igen.

Möjligheterna är oändliga, för det är ju skrämmande att en stad skulle vara i behov av att utvecklas. Påminner om den där som fällde trädet och inte insåg att skuggan försvann.

Tacksam kommunbo

Artikeltaggar

BergvikInsändareKarlstadpartiet LivskvalitetLekplatserSkutbergetSkutbergets WennerStrandskyddTullholmen