Hoppa till huvudinnehållet

Anställd på Skatteverket jobbade endast iförd kalsonger – riskerar få sparken

Publicerad:
Reporter Matilda Landsberg
Matilda Landsberg
matilda.landsberg@vf.se
En man som är anställd på Skatteverket riskerar att bli av med jobbet, bland annat för olämplig klädsel på arbetet.
En man som är anställd på Skatteverket riskerar att bli av med jobbet, bland annat för olämplig klädsel på arbetet. Foto: Janerik Henriksson/TT

En man i 60-årsåldern riskerar att bli av med sin anställning hos Skatteverket efter att ha arbetet på konstiga tider, gjort otillåtna slagningar i registret och spatserat omkring på kontoret endast iförd kalsonger.

Mannen har arbetat på Skatteverket sedan 1986. Dokument visar att han de senaste tio åren misskött arbetstider, och att han trots tillsägelser inte bättrat sig.

Mannen kom ofta för sent och stannade kvar efter stängning. På helgen kunde han också uppehålla sig på arbetsplatsen. En gång påträffades han tillsammans med en oinbjuden gäst, nämligen sin hund. En annan gång var han där för att betala sina privata fakturor.

I möten med sin närmsta chef berättar han att han inte upplever överträdelserna som stora.

Flera kollegor vittnar även om att mannen spatserat omkring i bara kalsongerna vid olika tillfällen. Han ska då ha haft ett otrevligt bemötande och kollegorna vittnar om att de upplever ett obehag av att vara i lokalen utanför ordinarie arbetstid.

Även mannens kläder och hygienartiklar har kunnat påträffats på arbetsplatsen.

Efter flertalet möten står det klart att mannen inte tar hoten om konsekvenser på allvar. När hans agerande ifrågasätts svarar han att händelsen inte har inträffat, men tillägger också att han inte skulle erkänt om den hade det.

När chefen då säger att mannen är opålitlig surnar han till och säger att chefen är barnslig.

Arbetsgivaren ser mycket allvarligt på mannens agerande och anser att det inte är förenligt med en anställning på Skatteverket.

Artikeltaggar

AnställningarArbeteArbetsgivareArbetsplatserSkatteverket

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.