Hoppa till huvudinnehållet

Braksuccé för Weslien och Forssell – Götas ess i rekordform

Publicerad:
IF Götas Sara Forssell kastade 21.88 i vikt när friidrottstävlingen Raka Spåret anordnades på lördagen. Ett resultat som är det näst längsta någonsin i Sverige.
IF Götas Sara Forssell kastade 21.88 i vikt när friidrottstävlingen Raka Spåret anordnades på lördagen. Ett resultat som är det näst längsta någonsin i Sverige. Foto: KALLE PARKKINEN

Göta kan fira en riktig panglördag. Sara Forssell persade i vikt med ett jättekast som gör henne till Sverigetvåa genom tiderna. Olivia Weslien satte klubbrekord på 1500 meter och seglar upp som landets näst snabbaste på distansen just nu.

Sara Forssell har visserligen bott i Karlstad de senaste åren, men för en dryg månad sedan bytte hon klubb till IF Göta. På lördagen persade Götas "nyförvärv” i vikt med ett jättekast som gör henne till Sverigetvåa genom tiderna.

Forssell drog till med ett pangkast i tävlingen Raka Spåret. Hennes 21.88 i vikt är inte bara personligt rekord med 91 centimeter, utan ett kast som går in i historieböckerna.

21.88 gör att hon skuttade upp från sjätte till andra plats sett till svenska resultat genom tiderna. Jättekastet kom i den sista omgången.

2017 kastade Ida Storm 23.73, och det resultatet har stått sig som Sveriges längsta sedan dess.

Sara Forssell tävlade tidigare för moderklubben Motala AIF, men bytte till IF Göta i slutet av förra året.

Götas Olivia Weslien hade en panglördag och satte klubbrekord på 1500 meter.
Götas Olivia Weslien hade en panglördag och satte klubbrekord på 1500 meter. Foto: FREDRIK KARLSSON

Olivia Weslien imponerade stort. På lördagskvällen sprang hon 1500 meter på 4:20.86 Det är en tid som innebär klubbrekord för IF Göta med fyra sekunder. Weslien vann loppet, och hon är just nu Sverigetvåa.

På fredagen tävlade Melwin Lycke Holm i tyska Weinheim. Han klarade 2.17 i andra försöket. Just nu toppar han svenska årsbästalistan med Fabian Delryd.

Artikeltaggar

FriidrottIda StormIF GötaSara Forsell

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.