Hoppa till huvudinnehållet

Skutbergets Wenner-toppen avgår: ”Finns en avighet så fort jag träder fram”

Publicerad:
Efter sex år som ordförande i Skutbergets Wenner tackar Thomas Martinsson för sig i styrelsen vid årsstämman den 15 februari.
Efter sex år som ordförande i Skutbergets Wenner tackar Thomas Martinsson för sig i styrelsen vid årsstämman den 15 februari. Foto: HP Skoglund

Thomas Martinsson avgår som ordförande för Skutbergets Wenner vid årsmötet. Av två skäl.

– Dels sade jag redan från början att jag skulle bli kvar över den juridiska processen, men jag är också så starkt förknippad med motståndet mot temaparken, säger han.

Skutbergets Wenner vill vända blad och blicka framåt. Då anser Thomas Martinsson att det är bättre att någon annan tar vid som föreningens främste företrädare.

Inte minst i kontakterna med Karlstads kommun.

– Jag upplever att det finns en avighet så fort jag träder fram. Enda sättet att få bort den upplevelsen är att sluta. Då kan en ny person och ett nytt ansikte hålla i kontakterna och fortsätta utvecklingen, förklarar han.

Han lämnar över ordförandeklubban på årsmötet den 15 februari. Frågan är till vem?

– Valberedningen har ett namn som har tackat ja, svarar Thomas Martinsson och vill avvakta med namnet.

Valberedningens nomineringslista är nämligen inte helt bekräftad än. Klart är att ledamöterna Jessica Gilbert (två år), Anders Lindhe (två år) och Lars Dahlberg (ett år) står till förfogande för omval.

Föreningens medlemsmatrikel omfattar drygt 1 500 namn.

Var det många som lämnade när Karlstads kommun lade muminparken i malpåse våren 2021?

– Det var bara en handfull som aktivt begärde utträde, sedan har vi märkt att en del inte betalar medlemsavgiften längre. En del lämnade också efter att vi överklagat lekparken, de förstod inte varför. Sammanlagt handlar det om ett par hundra personer, uppskattar Thomas Martinsson.

Verksamheten består främst av onsdagsaktiviteten.

– För folk som är daglediga och vill komma ut i naturen.

Föreningen är också delaktig i den seniorgymnastik som Medborgarskolan driver i motionscentralen.

– Vi jobbar även med ett projekt om global hållbarhet mot skolor.

Vad är ditt viktigaste medskick till din efterträdare?

– Att försöka få i gång verksamheterna. I dag går mycket på sparlåga. Jag har jobbat för att områdets fulla potential ska nyttjas, det gör det inte idag. Det finns ingen pool, inget gym och knappt någon marknadsföring. Skutbergsgården står dessutom tom.

Thomas Martinsson valdes till ordförande för Skutbergets Vänner i mars 2017. Föreningen organiserades om tre månader senare och tog då namnet Skutbergets Wenner.

Artikeltaggar

Karlstads kommunNyheterSkutbergetSkutbergets WennerStyrelserThomas Martinsson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.