Hoppa till huvudinnehållet

Personbästa av Karlskogatalang – på första senior-SM: ”Kändes jävligt bra”

Publicerad:
19-årige David Lagerqvist från Västra AK satte nytt personbästa 192,5 kg på sitt första senior-SM.
19-årige David Lagerqvist från Västra AK satte nytt personbästa 192,5 kg på sitt första senior-SM. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

På sitt första senior-SM i bänkpress fixade David Lagerqvist från Västra AK ett nytt personbästa på 192,5 kg.

– Jag var yngst i min viktklass och gick in med inställningen att köra mitt eget race på mitt första senior-SM, säger han.

19-årige David Lagerqvist från Karlskoga vann förra året JSM-silver i klassisk bänkpress i 105 kg-klassen. På SM-veckan som nu pågår i Skövde var det dags för Västra AK-talangen att göra sitt första senior-SM och Lagerqvist som tävlade i 105 kg-klassen slog till med ett nytt personbästa. Det tidigare var på 190 kg och i dag fixade han 192,5.

– Det kändes jävligt bra, säger David Lagerqvist om nya toppnoteringen och fortsätter:

– Jag var yngst i min viktklass och gick in med inställningen att köra mitt eget race på mitt första senior-SM. I min viktklass var jag tre år yngre än den näst yngsta.

– Det var roligt att slå personbästa i andra och i tredje var det kul att försöka på 200.

”Jag är nöjd”

Det är med andra ord klart att Lagerqvist är tillfreds med sitt första SM.

– Jag är nöjd. Det gick ungefär som jag hade förväntat mig. Det går inte att förvänta sig för mycket när jag är så pass ung. Jag har många år kvar i juniorklasserna och har tid att förbereda mig.

Nu väntar även förberedelser för junior-SM som avgörs 18-19 mars i Hallsberg och förra året blev det alltså ett JSM-silver för David Lagerqvist.

– Det var ett ganska dåligt deltagarantal förra året på JSM. Det kommer bli betydligt svårare i år men det känns som att mitt sikte ändå är inställt på en pallplats.

Lagerqvist vann förra året JSM-silver i 105 kg-klassen.
Lagerqvist vann förra året JSM-silver i 105 kg-klassen. Foto: Dennis Pavlovic

Guld till Josef Eriksson

På årets senior-SM slutade Lagerqvist på tionde plats i 105 kg-klassen där SM-guldet vanns av Josef Eriksson från Hallsbergs AK och Eriksson testade att slå sitt eget svenska rekord men 236 kg blev för mycket och han segrade på 225. Anders Henriksson, Sundbybergs TK, tog silvermedaljen på 212,5 och SM-bronset gick till Jonas Gerdemann från Nyköpings AK som klarade 205.

Artikeltaggar

Tyngdlyftning

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.